Pepperkakemuffins med blåmuggost

Pepperkakemuffins med blåmuggost

12
  • Enkel
  • 30 min
  • 12 min
Den litt krydrede smaken av pepperkake i kombinasjon med skarp blåmuggost er nesten magisk.

Ingredienser

100 g TINE Meierismør
2 ½ dl sukker
2 stk egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts malt kardemomme
2 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
1 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Tilbehør:

100 g Fryd® Royal Blue (evt. Selbu Blå)

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Rør smør og sukker lett og porøst. Tilsett egg, ett av gangen, rør godt mellom hvert egg. Bland mel med bakepulver, kardemomme, kanel og ingefær. Rør melblandingen i smørkremen vekselvis med melken.
    3. Fyll muffinsformene ¾ fulle og stek peperkakemuffinsene, i 10 - 12 minutter. Legg rause skiver av blåmuggosten på muffinsen ved servering.
Tips

Server muffinsene nystekte (eller nylunkne) og legg i osten mens de ennå er litt varme.

Kommentarer

  • Vanja

    12 måneder siden
    Kan melken byttes ut med soyamelk?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 måneder siden
      Hei Vanja,

      Du kan bytte ut melken med Soyadrikk :) Det blir en annen smak, men det går an.

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat