Oreo-cupcakes

(23)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Dette er de perfekte små kakene for deg som elsker Oreo-kjeks! Mørk sjokoladekake med kremet glasur, og inne i bunnen skjuler det seg til og med en knasende kjeks.

Antall stykker

12

Ingredienser

200 gmørk sjokolade
1 dlsterk kaffe
1 ½ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 stkegg
2 dlsukker
3 dlhvetemel
½ tssalt
½ tsbakepulver
1 tsvaniljesukker
24 stkoreokjeks

GLASUR

3 pakkerTINE Kremgo’® Naturell
4 dlmelis
1 dlTINE Kremfløte
12 stkoreokjeks
2 sssitronsaft
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C og plasser robuste muffinsformer på et stekebrett eller sett dem i en muffinspanne. Smelt sjokolade med kaffe og melk over lav varme. Avkjøl noe.
    2. Pisk egg og sukker luftig. Visp inn sjokoladeblandingen og vend inn mel, salt, bakepulver og vaniljesukker.
    3. Legg en Oreokjeks i bunnen på hver muffinsform og fordel røren over. Hver form skal fylles ¾ fulle.
    4. Stek i ovnen i 16-18 minutter eller til en kakenål kommer ut ren. Avkjøl på rist.
    5. Pisk romtemperert kremost og melis til en luftig glasur. Spe med fløte mens pisken går. Knus kjeksen fint og visp inn. Smak til med sitron. Smør glasur utover muffinsene eller bruk en sprøytepose og topp med en Oreokjeks.

      Tips:

      For en luftigere glasur, kan du piske opp fløten før den piskes inn i kremosten.

Tips:

Velg store muffinsformer til disse og del dem heller i to ved servering.

Kommentarer

  Legg til kommentar