
Munker (Æbleskiver)
Ikke hørt om munker, sier du? Du er nok ikke den eneste. Men i Danmark er dette velkjent – under navnet æbleskiver. Du trenger en munkepanne for å lage de små bakverkene. Munkene kan minne om en kombinasjon av nystekte boller og pannekaker stekt i smør. Vel verdt å prøve ut!

Ingredienser
Antall porsjoner
30
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Bland hvetemel, salt, sukker, natron og kardemomme. Skill eggene. Visp eggeplommer og Kefir sammen, og rør inn melblandingen. La deigen svelle (hvile) i ca. 30 minutter.
- 2
Visp eggehvitene helt stive og vend forsiktig inn i røren. Munkene stekes i middels varm munkepanne, med litt smør i hver fordypning. Fyll hullene 2/3 fulle med deig.
- 3
Stekes i 6 - 8 minutter. La munkene steke på den ene siden til du ser at kantene er faste. Snu munkene flere ganger under steking, så de blir så runde som mulig.
- 4
De skal få en gyllen og sprø skorpe. Server med melis og syltetøy
Tips
Bruk gjerne et lite grillspyd av tre for å snu munkene, da unngår du riper i jernet.