Munker (Æbleskiver)
Ikke hørt om munker, sier du? Du er nok ikke den eneste. Men i Danmark er dette velkjent – under navnet æbleskiver. Du trenger en munkepanne for å lage de små bakverkene. Munkene kan minne om en kombinasjon av nystekte boller og pannekaker stekt i smør. Vel verdt å prøve ut!
Middels•50 min•30 personer
Ingredienser
- 5 dl hvetemel
- 0.5 ts salt
- 2 ts sukker
- 1 ts natron
- 0.25 ts kardemomme
- 3 stykk egg
- 4 dl TINE® Kefir Økologisk
Slik gjør du
1
Bland hvetemel, salt, sukker, natron og kardemomme. Skill eggene. Visp eggeplommer og Kefir sammen, og rør inn melblandingen. La deigen svelle (hvile) i ca. 30 minutter.
2
Visp eggehvitene helt stive og vend forsiktig inn i røren. Munkene stekes i middels varm munkepanne, med litt smør i hver fordypning. Fyll hullene 2/3 fulle med deig.
3
Stekes i 6 - 8 minutter. La munkene steke på den ene siden til du ser at kantene er faste. Snu munkene flere ganger under steking, så de blir så runde som mulig.
4
De skal få en gyllen og sprø skorpe. Server med melis og syltetøy
TipsBruk gjerne et lite grillspyd av tre for å snu munkene, da unngår du riper i jernet.