Munker Æbleskiver

Munker (Æbleskiver)

18
201
Middels50 min
Ikke hørt om munker, sier du? Du er nok ikke den eneste. Men i Danmark er dette velkjent – under navnet æbleskiver. Du trenger en munkepanne for å lage de små bakverkene. Munkene kan minne om en kombinasjon av nystekte boller og pannekaker stekt i smør. Vel verdt å prøve ut!

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Bland hvetemel, salt, sukker, natron og kardemomme. Skill eggene. Visp eggeplommer og Kefir sammen, og rør inn melblandingen. La deigen svelle (hvile) i ca. 30 minutter.

  2. 2

    Visp eggehvitene helt stive og vend forsiktig inn i røren. Munkene stekes i middels varm munkepanne, med litt smør i hver fordypning. Fyll hullene 2/3 fulle med deig.

  3. 3

    Stekes i 6 - 8 minutter. La munkene steke på den ene siden til du ser at kantene er faste. Snu munkene flere ganger under steking, så de blir så runde som mulig.

  4. 4

    De skal få en gyllen og sprø skorpe. Server med melis og syltetøy

Tips

Bruk gjerne et lite grillspyd av tre for å snu munkene, da unngår du riper i jernet. 

Del denne oppskriften: