Munker (Æbleskiver)
Middels•50 min8 min
Ikke hørt om munker, sier du? Du er nok ikke den eneste. Men i Danmark er dette velkjent – under navnet æbleskiver. Du trenger en munkepanne for å lage de små bakverkene. Munkene kan minne om en kombinasjon av nystekte boller og pannekaker stekt i smør. Vel verdt å prøve ut!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
5 dlhvetemel
-
½ tssalt
-
2 tssukker
-
1 tsnatron
-
¼ tskardemomme
-
3 stkegg
-
4 dl
Slik gjør du det
-
1
Bland hvetemel, salt, sukker, natron og kardemomme. Skill eggene. Visp eggeplommer og Kefir sammen, og rør inn melblandingen. La deigen svelle (hvile) i ca. 30 minutter.
-
2
Visp eggehvitene helt stive og vend forsiktig inn i røren. Munkene stekes i middels varm munkepanne, med litt smør i hver fordypning. Fyll hullene 2/3 fulle med deig.
-
3
Stekes i 6 - 8 minutter. La munkene steke på den ene siden til du ser at kantene er faste. Snu munkene flere ganger under steking, så de blir så runde som mulig.
-
4
De skal få en gyllen og sprø skorpe. Server med melis og syltetøy