Muffins med vellagret Sveitser
Muffins med Sveitser er like deilig til lunsj som til kos på kvelden. De er også et ypperlig følge til god suppe.
Middels•40 min•10 personer
Ingredienser
- 25 g romtemperert TINE® Meierismør
- 150 g hvetemel
- 3 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 1.5 dl lun TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 50 g honning
- 100 g valnøtter, hakket
- 0.5 stykk sitron, (revet skall av)
- 150 g revet TINE® Norsk Sveitser Vellagret
Slik gjør du
1
2
Smuldre smør, mel, bakepulver og salt i en bolle.
3
Lun melk, honning, hakkede valnøtter og sitronskall i en kjele.
4
Hell melkeblandingen i bollen med smør, mel, bakepulver og salt-blandingen. Bland dette til en masse og vend inn Vellagret Sveitser (behold litt av osten til topping på muffinsene).
5
Fordel blandingen i smurte muffinsformer. Dryss resten av osten på toppen før steking.
6
Stek muffinsene på 180 °C i 20 minutter. Spis muffinsene som de er eller del i to og fyll med ost og skinke.
TipsMuffinsene smaker like godt med en annen fastost som Jarlsberg, Norvegia, Cheddar eller Balsfjord.