Muffins med mørk sjokolade og peppermynte

(12)
 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

 • Steketid

Enten du vil feire den Irske nasjonaldagen St. Patricks dag 17. mars med grønne muffins eller bare feire våren, er disse muffinsene en fest med sjokoladebiter og peppermynte.

Antall stykker

Ingredienser

100 gTINE Meierismør
3 stkegg
2 dlsukker
1 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
4 dlhvetemel
2 tsbakepulver
152 gmørk sjokolade

GRØNN GLASUR

200 gTINE Meierismør
600 gmelis
125 gTINE Kremgo’® Naturell
3 dråperpeppermynteolje
littgrønn konditorfarge (til ønsket farge)
12 stkafter eight sjokolade
50 gmørk sjokolade
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 225 °C. Smelt smør og ha muffinsformer i en muffinspanne.
  2. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Pisk inn melk og smeltet smør. Bland inn mel og bakepulver og rør til en klumpfri røre.
  3. Hakk sjokoladen i små biter og vend inn i røren. Fyll muffinsformene ¾ fulle og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.

   Tips:

   Om du vil ha et lite overraskelsesmoment kan du legge en After eight-sjokolade i formen mellom to lag av deig. Da får du et lag med peppermyntekrem midt i muffinsen som en overraskelse når man setter tennene i.

  4. Sørg for at smør og kremost til glasuren er romtemperert. Pisk sammen med melis, peppermynte og konditorfarge (tilsett konditorfarge til ønsket farge) til en glatt og luftig glasur.
  5. Ha glasuren i en sprøytepose og lag topper på muffinsene. Stikk en After eight-sjokolade på toppen av hver muffins og høvl over mørk sjokolade.

Tips:

Ønsker du mer grønnfarge kan du ha grønn konditorfarge i selve muffinsrøren også. Da får du grønne muffins med grønn glasur.

Kommentarer

  Legg til kommentar