Muffins med mørk sjokolade og peppermynte
Enkel•40 min15 min
Ingredienser
Antall stykker
-
100 g
-
3 stkegg
-
2 dlsukker
-
1 dl
-
4 dlhvetemel
-
2 tsbakepulver
-
152 gmørk sjokolade
GRØNN GLASUR
-
200 g
-
600 gmelis
-
125 g
-
3 dråperpeppermynteolje
-
½ tsgrønn konditorfarge (til ønsket farge)
-
12 stkafter eight sjokolade
-
50 gmørk sjokolade
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 225 °C. Smelt smør og ha muffinsformer i en muffinspanne.
-
2
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Pisk inn melk og smeltet smør. Bland inn mel og bakepulver og rør til en klumpfri røre.
-
3
Hakk sjokoladen i små biter og vend inn i røren. Fyll muffinsformene ¾ fulle og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
Tips
Om du vil ha et lite overraskelsesmoment kan du legge en After eight-sjokolade i formen mellom to lag av deig. Da får du et lag med peppermyntekrem midt i muffinsen som en overraskelse når man setter tennene i.
-
4
Sørg for at smør og kremost til glasuren er romtemperert. Pisk sammen med melis, peppermynte og konditorfarge (tilsett konditorfarge til ønsket farge) til en glatt og luftig glasur.
-
5
Ha glasuren i en sprøytepose og lag topper på muffinsene. Stikk en After eight-sjokolade på toppen av hver muffins og høvl over mørk sjokolade.