Blåbærmuffins med yoghurt

Blåbærmuffins med yoghurt

Kommentarer 17
  • Enkel
  • 35 min
  • 25 min
Muffins med yoghurt og hele blåbær som gir herlig syrlighet til den søte deigen. Oppskriften gir ca. 12 store muffins.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Muffinsformer
1 ½ dl TINE Yoghurt Naturell
1 dl smeltet TINE Meierismør
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 stk egg
2 dl sukker
2 dl frosne blåbær

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du 12 store muffinsformer. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en skål. Visp egg og sukker til eggedosis.
    3. Rør i yoghurt og smeltet smør i eggedosisen. Hell i melblandingen og rør godt. Bland i blåbærene til slutt.
    4. Hell deigen i formene, ca. ¾ fulle, og stek muffinsene midt i ovnen i ca. 20 - 25 minutter.
Tips!

Muffinsene smaker også veldig godt med kirsebær i stedet for blåbær.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • thi

    3 år siden
    Kan man også ha en frosting oppå muffinsene av kremost og melis? Blir de forsatt gode og ikke for overdrevet?

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei, Det kan være godt med en topping på disse, så her er det bare å slå seg løs. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • Kristina

    3 år siden
    Om man skal bruke små muffinsformer, hvor lenge burde de steke?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Kristina, Du kan fint steke de i 20 minutter, men jeg ville nok sjekket de etter ett kvarter. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Elisabeth Syverstad

    3 år siden
    Har bakt disse i dag, utrolig saftige og gode. Mitt spørsmål er: hvordan oppbevare disse best til i morgen? Har en 2.klassing som skal ha de med på skolen.

    Kommenter  (6)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Elisabeth, Du avkjøler muffinsene godt, før du pakker de i en plastpose og oppbevarer de i kjøleskap til i morgen :)

      Kommenter  (0)

      • Elisabeth

        3 år siden
        Tusen tusen takk for raskt svar!

        Kommenter  (0)


  • Aud Karin Lemos

    4 år siden
    Tine oppskrifter bruker så og si alltid å benytte dl i oppskriftene sine både til det tørre og det våte. Mine forsøk med deres oppskrifter blir alltid mislykket! Det hadde vært mer praktisk å benytte gram og kilo for det tørre. Det er en stor skuffelse når det ferdige resultatet blir så mislykket. Kan dere ikke skrive dl/gr da hadde det sikkert blitt til stor hjelp for mange. Med vennlig hilsen Aud

    Kommenter  (2)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Aud, Som kokk og baker så er jeg helt enig i at det er bedre om vi hadde brukt gram fremfor desiliter, men det er dessverre ikke alle som har vekt hjemme på kjøkkenet sitt, så derfor bruker vi fortsatt desiliter som måleenhet. Jeg skal ta med meg innspillet ditt om å bruke begge, videre i vårt system, så får vi se i fremtiden :)

      Kommenter  (5)


  • Hanne Kalleland

    4 år siden
    Jeg byttet ut hvetemel med speltmel, og brukte laktoseredusert vaniljeyogurt i stedet for matyougurt. Ble kjempegodt!

    Kommenter  (1)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Så bra! Takk for tips, Hanne :)

      Kommenter  (1)


  • Mirjam

    6 år siden
    Kjempe gode muffinser! Herlig med blåbær og yoghurt i dem. Skikkelig saftige og gode! :)

    Kommenter  (1)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Takk for hyggelig tilbakemelding, Mirjam, på disse gode og saftige muffinsene! :)

      Kommenter  (0)


  • Laila

    6 år siden
    Deilige muffins, baker dem for andre gang. Tror yoghurten gjør dem gode.

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Veldig enig med deg, Laila! Disse muffinsene er veldig saftige og gode - ja, takket være yoghurten! :)

      Kommenter  (0)


  • Maja

    6 år siden
    Hei! Deilig oppskrift! Kan man fryse bakevarer som har melkeprodukter i seg? Som yoghurt eller kulturmjølk..

    Kommenter  (1)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Maja! Disse blåbærmuffinsene kan du helt fint fryse - i likhet med andre bakevarer (selv om de har melkeprodukter i seg). God helg!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat