Urtestang

Urtestang

2
 • Middels
 • 110 min
Til sommerbuffeten, en god salat eller varm suppe er dette kuvertbrødet deilig å servere. Alt av friske urter smaker godt i urtestangen. Velg dine favoritter. Denne oppskriften gir to brød.

Ingredienser

50 g gjær
50 g TINE Meierismør
5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ss sukker
1 ts salt
13 dl hvetemel (ca.)

Urtesmør:

75 g TINE Meierismør
1 dl friske krydderurt (f.eks. persille, dill, basilikum osv.)

Pensling:

1 stk sammenvispet egg

Dryss:

2 ss valmuefrø

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Smuldre gjæren i en bolle. Smelt smøret og ha i melken. Varm til blandingen er 37 °C.
  3. Hell blandningen over gjæren og rør til den er oppløst. Ha i sukker, salt og det meste av melet, spar eventuelt noe til utbakingen. Arbeid til deigen er smidig. La den heve under plast i ca. 40 minutter.
  4. Rør smør sammen med urtene til urtesmør.
  5. Ta deigen ut på et melet bakebord. Del deigen i 2 deler og kjevle eller trykk deigen til rektangler (ca. 25 x 35 cm).
  6. Smør på urtesmøret og rull sammen. Legg brødene med skjøten ned på en stekeplate dekket med bakepapir og la det heve i ca. 30 min.
  7. Pensle med egg og strø over valmuefrø. Skjær et langsgående snitt i brødene med en skarp kniv og stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.
Tips

Bak dobbel porsjon og legg to brød i fryseren. Så har du brødet klart den dagen du trenger det.

Kommentarer

 • Vigdis Gislason

  9 år siden
  Hei, dere har mange gode oppskrifter, men de er ikke utskrift vennlige da fremgangsmåten ikke blir printet ut Kan dere gjøre noe med det ??

   (0)

  • Nina Bull,

   9 år siden
   Hei, så hyggelig at du liker oppskriftene våre. Hvis du klikker på utskriftsikonet til høyre under bildet i oppskriften, skal du få med deg alt, også fremgangsmåten, på utskriften. Dersom du benytter deg av utskriftsfunksjonen i internettbrowseren din, skal du ha en mulighet til å krympe bildet slik at du får med deg alt på den måten også. Håper du får det til.

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat