
Urtestang
Middels•110 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
50 ggjær
-
50 g
-
5 dl
-
2 sssukker
-
1 tssalt
-
13 dlhvetemel (ca.)
Urtesmør:
-
75 g
-
1 dlfriske krydderurt (f.eks. persille, dill, basilikum osv.)
Pensling:
-
1 stksammenvispet egg
Dryss:
-
2 ssvalmuefrø
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C.
-
2
Smuldre gjæren i en bolle. Smelt smøret og ha i melken. Varm til blandingen er 37 °C.
-
3
Hell blandningen over gjæren og rør til den er oppløst. Ha i sukker, salt og det meste av melet, spar eventuelt noe til utbakingen. Arbeid til deigen er smidig. La den heve under plast i ca. 40 minutter.
-
4
Rør smør sammen med urtene til urtesmør.
-
5
Ta deigen ut på et melet bakebord. Del deigen i 2 deler og kjevle eller trykk deigen til rektangler (ca. 25 x 35 cm).
-
6
Smør på urtesmøret og rull sammen. Legg brødene med skjøten ned på en stekeplate dekket med bakepapir og la det heve i ca. 30 min.
-
7
Pensle med egg og strø over valmuefrø. Skjær et langsgående snitt i brødene med en skarp kniv og stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.