Oppskrift på Urtestang
2

Urtestang

(4)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Til sommerbuffeten, en god salat eller varm suppe er dette kuvertbrødet deilig å servere. Alt av friske urter smaker godt i urtestangen. Velg dine favoritter. Denne oppskriften gir to brød.

Antall porsjoner

2

Ingredienser

50 ggjær
50 gTINE Meierismør
5 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 sssukker
1 tssalt
13 dlhvetemel (ca.)

Urtesmør:

75 gTINE Meierismør
1 dlfriske krydderurt (f.eks. persille, dill, basilikum osv.)

Pensling:

1 stksammenvispet egg

Dryss:

2 ssvalmuefrø

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Smuldre gjæren i en bolle. Smelt smøret og ha i melken. Varm til blandingen er 37 °C.
    3. Hell blandningen over gjæren og rør til den er oppløst. Ha i sukker, salt og det meste av melet, spar eventuelt noe til utbakingen. Arbeid til deigen er smidig. La den heve under plast i ca. 40 minutter.
    4. Rør smør sammen med urtene til urtesmør.
    5. Ta deigen ut på et melet bakebord. Del deigen i 2 deler og kjevle eller trykk deigen til rektangler (ca. 25 x 35 cm).
    6. Smør på urtesmøret og rull sammen. Legg brødene med skjøten ned på en stekeplate dekket med bakepapir og la det heve i ca. 30 min.
    7. Pensle med egg og strø over valmuefrø. Skjær et langsgående snitt i brødene med en skarp kniv og stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.

Tips:

Bak dobbel porsjon og legg to brød i fryseren. Så har du brødet klart den dagen du trenger det.

Kommentarer