Urtestang
Til sommerbuffeten, en god salat eller varm suppe er dette kuvertbrødet deilig å servere. Alt av friske urter smaker godt i urtestangen. Velg dine favoritter. Denne oppskriften gir to brød.
Middels•1 t 50 min•2 personer
Ingredienser
- 50 g gjær
- 50 g TINE® Meierismør
- 5 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 2 ss sukker
- 1 ts salt
- 13 dl hvetemel, (ca.)
Urtesmør:
- 75 g TINE® Meierismør
- 1 dl friske krydderurt, (f.eks. persille, dill, basilikum osv.)
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 200 °C.
2
Smuldre gjæren i en bolle. Smelt smøret og ha i melken. Varm til blandingen er 37 °C.
3
Hell blandningen over gjæren og rør til den er oppløst. Ha i sukker, salt og det meste av melet, spar eventuelt noe til utbakingen. Arbeid til deigen er smidig. La den heve under plast i ca. 40 minutter.
4
Rør smør sammen med urtene til urtesmør.
5
Ta deigen ut på et melet bakebord. Del deigen i 2 deler og kjevle eller trykk deigen til rektangler (ca. 25 x 35 cm).
6
Smør på urtesmøret og rull sammen. Legg brødene med skjøten ned på en stekeplate dekket med bakepapir og la det heve i ca. 30 min.
7
Pensle med egg og strø over valmuefrø. Skjær et langsgående snitt i brødene med en skarp kniv og stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.
TipsBak dobbel porsjon og legg to brød i fryseren. Så har du brødet klart den dagen du trenger det.