
Urtestang
Til sommerbuffeten, en god salat eller varm suppe er dette kuvertbrødet deilig å servere. Alt av friske urter smaker godt i urtestangen. Velg dine favoritter. Denne oppskriften gir to brød.

Ingredienser
Antall porsjoner
2
Ingredienser
Pensling:
Dryss:
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 200 °C.
- 2
Smuldre gjæren i en bolle. Smelt smøret og ha i melken. Varm til blandingen er 37 °C.
- 3
Hell blandningen over gjæren og rør til den er oppløst. Ha i sukker, salt og det meste av melet, spar eventuelt noe til utbakingen. Arbeid til deigen er smidig. La den heve under plast i ca. 40 minutter.
- 4
Rør smør sammen med urtene til urtesmør.
- 5
Ta deigen ut på et melet bakebord. Del deigen i 2 deler og kjevle eller trykk deigen til rektangler (ca. 25 x 35 cm).
- 6
Smør på urtesmøret og rull sammen. Legg brødene med skjøten ned på en stekeplate dekket med bakepapir og la det heve i ca. 30 min.
- 7
Pensle med egg og strø over valmuefrø. Skjær et langsgående snitt i brødene med en skarp kniv og stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.
Tips
Bak dobbel porsjon og legg to brød i fryseren. Så har du brødet klart den dagen du trenger det.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



