Urtestang

Urtestang

2
4
Middels110 min
Til sommerbuffeten, en god salat eller varm suppe er dette kuvertbrødet deilig å servere. Alt av friske urter smaker godt i urtestangen. Velg dine favoritter. Denne oppskriften gir to brød.

Ingredienser

Antall porsjoner

Urtesmør:

  • 75 g
  • 1 dl
    friske krydderurt (f.eks. persille, dill, basilikum osv.)

Pensling:

  • 1 stk
    sammenvispet egg

Dryss:

  • 2 ss
    valmuefrø

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. 2

    Smuldre gjæren i en bolle. Smelt smøret og ha i melken. Varm til blandingen er 37 °C.

  3. 3

    Hell blandningen over gjæren og rør til den er oppløst. Ha i sukker, salt og det meste av melet, spar eventuelt noe til utbakingen. Arbeid til deigen er smidig. La den heve under plast i ca. 40 minutter.

  4. 4

    Rør smør sammen med urtene til urtesmør.

  5. 5

    Ta deigen ut på et melet bakebord. Del deigen i 2 deler og kjevle eller trykk deigen til rektangler (ca. 25 x 35 cm).

  6. 6

    Smør på urtesmøret og rull sammen. Legg brødene med skjøten ned på en stekeplate dekket med bakepapir og la det heve i ca. 30 min.

  7. 7

    Pensle med egg og strø over valmuefrø. Skjær et langsgående snitt i brødene med en skarp kniv og stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.

Tips

Bak dobbel porsjon og legg to brød i fryseren. Så har du brødet klart den dagen du trenger det.

Del denne oppskriften: