Tangzhong brød

Tangzhong brød

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 180 min
  • 20 min
Tangzhong er en japansk bakemetode som gir veldig luftig og saftig bakst. Tradisjonelt brukes metoden til en type brioch-brød som dette. Brødet kan nytes til både salt og søtt. 

Antall stykker

Ingredienser

Jevning

20 g hvetemel (ca. 2 spiseskjeer)
1 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Deig

1 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 stk egg
2 ss sukker
320 g hvetemel
2 ts tørrgjær
½ ts salt
50 g TINE Meierismør

Pensling

1 stk egg
1 ts vann

Slik gjør du det

    1. Lag en jevning ved å røre mel og melk til en klumpfri røre. Varm opp under omrøring til en tykk masse. Avkjøl noe.
    2. Bland melk, egg og sukker sammen og hell jevningen over. Bland noe ut, den vil være klumpete.
    3. Ha mel og gjær i en kjøkkenmaskin og hell væsken over. Kjør på lav hastighet i 15 minutter før mykt smør tilsettes. Kjør maskinen i 10-15 minutter til så deigen eltes til en smidig og elastisk deig.
    4. Dekk bollen med plast og la heve i ca. 1 time eller til dobbel størrelse. Smør en brødform på 1 liter med smør.
    5. Ha deigen ut på et melet bord og press flat for å klemme ut store luftbobler. Del i 8-10 emner og form til runde glatte boller. Lag gjerne forskjellige størrelser på bollene.
      Tips!
      Elt inn friske urter, hakket oliven og soltørkede tomater for en italiensk vri. 
    6. Legg bollene over i brødformen, tett i tett, dekk til og etterhev i 1 time. Forvarm ovnen til 190 °C.
    7. Pisk sammen egg og vann, og pensle brødet før det settes inn i ovnen. Reduser varmen til 175 °C og stek i 20 minutter. Avkjøl på rist.
Tips!
Denne grunnoppsriften kan brukes til alle typer gjærbakst, f.eks. kanelsnurrer, bollekrans og skolebrød. Ønsker du en søtere deig kan du tilsette litt mer sukker. 

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat