
Tangzhong brød
Enkel•180 min20 min
Ingredienser
Antall stykker
Jevning
-
20 ghvetemel (ca. 2 spiseskjeer)
-
1 dl
Deig
-
1 dl
-
1 stkegg
-
2 sssukker
-
320 ghvetemel
-
2 tstørrgjær
-
½ tssalt
-
50 g
Pensling
-
1 stkegg
-
1 tsvann
Slik gjør du det
-
1
Lag en jevning ved å røre mel og melk til en klumpfri røre. Varm opp under omrøring til en tykk masse. Avkjøl noe.
-
2
Bland melk, egg og sukker sammen og hell jevningen over. Bland noe ut, den vil være klumpete.
-
3
Ha mel og gjær i en kjøkkenmaskin og hell væsken over. Kjør på lav hastighet i 15 minutter før mykt smør tilsettes. Kjør maskinen i 10-15 minutter til så deigen eltes til en smidig og elastisk deig.
-
4
Dekk bollen med plast og la heve i ca. 1 time eller til dobbel størrelse. Smør en brødform på 1 liter med smør.
-
5
Ha deigen ut på et melet bord og press flat for å klemme ut store luftbobler. Del i 8-10 emner og form til runde glatte boller. Lag gjerne forskjellige størrelser på bollene.
Tips
Elt inn friske urter, hakket oliven og soltørkede tomater for en italiensk vri.
-
6
Legg bollene over i brødformen, tett i tett, dekk til og etterhev i 1 time. Forvarm ovnen til 190 °C.
-
7
Pisk sammen egg og vann, og pensle brødet før det settes inn i ovnen. Reduser varmen til 175 °C og stek i 20 minutter. Avkjøl på rist.