Stablebrød med ost

Stablebrød med ost

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 180 min
  • 30 min
Et saftig brød med masse ost, som passer perfekt som tilbehør til suppe, gryteretter og pasta.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
2 dl vann
25 g gjær
9 dl hvetemel
2 ts salt
1 ts sukker
1 stk egg
4 ss TINE Meierismør
5 dl TINE Revet Ost Original
2 ss hakket frisk timian

Slik gjør du det

    1. Varm melk, ha i vann så det er lunkent og rør ut gjæren. Ha mel, salt, sukker og egg i en kjøkkenmaskin med eltekrok og kjør mens væsken helles inn. Elt i ca. 10 minutter eller til deigen er smidig og elastisk. Dekk til og la deigen heve i ca. 1 time.
    2. Kjevle deigen ut til et rektangel på et melet bord, ca. 30 x 40 cm. Smelt smør og pensle på overflaten.
    3. Dryss med ost og hakket timian. Del i lange strimler på ca. 10 centimeter og legg dem lagvis på toppen av hverandre slik at det er ost mellom hvert lag. Del så i kvadrater på tvers.
    4. Plasser de kvadratiske skivene stående tett i tett i en smurt brødform, ca. 12 x 28 cm. Dryss over litt ekstra ost og la brødet heve tildekket i 1 time.
    5. Sett ovnen på 200 °C.
    6. Stek brødet i ovnen i 25-30 minutter. Avkjøl i formen.
Tips!

Legg gjerne skinkeskiver mellom lagene også hvis du ønsker mer «mat» i brødet.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat