Stablebrød med ost
Et saftig brød med masse ost, som passer perfekt som tilbehør til suppe, gryteretter og pasta.
Enkel•3 t•8 personer
Ingredienser
- 2 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 2 dl vann
- 25 g gjær
- 9 dl hvetemel
- 2 ts salt
- 1 ts sukker
- 1 stykk egg
- 4 ss TINE® Meierismør
- 5 dl TINE® Ekte Revet Ost Original
- 2 ss hakket frisk timian
Slik gjør du
1
Varm melk, ha i vann så det er lunkent og rør ut gjæren. Ha mel, salt, sukker og egg i en kjøkkenmaskin med eltekrok og kjør mens væsken helles inn. Elt i ca. 10 minutter eller til deigen er smidig og elastisk. Dekk til og la deigen heve i ca. 1 time.
2
Kjevle deigen ut til et rektangel på et melet bord, ca. 30 x 40 cm. Smelt smør og pensle på overflaten.
3
Dryss med ost og hakket timian. Del i lange strimler på ca. 10 centimeter og legg dem lagvis på toppen av hverandre slik at det er ost mellom hvert lag. Del så i kvadrater på tvers.
4
Plasser de kvadratiske skivene stående tett i tett i en smurt brødform, ca. 12 x 28 cm. Dryss over litt ekstra ost og la brødet heve tildekket i 1 time.
5
6
Stek brødet i ovnen i 25-30 minutter. Avkjøl i formen.
TipsLegg gjerne skinkeskiver mellom lagene også hvis du ønsker mer «mat» i brødet.