
Stablebrød med ost
Enkel•180 min30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 dl
-
2 dlvann
-
25 ggjær
-
9 dlhvetemel
-
2 tssalt
-
1 tssukker
-
1 stkegg
-
4 ss
-
5 dl
-
2 sshakket frisk timian
Slik gjør du det
-
1
Varm melk, ha i vann så det er lunkent og rør ut gjæren. Ha mel, salt, sukker og egg i en kjøkkenmaskin med eltekrok og kjør mens væsken helles inn. Elt i ca. 10 minutter eller til deigen er smidig og elastisk. Dekk til og la deigen heve i ca. 1 time.
-
2
Kjevle deigen ut til et rektangel på et melet bord, ca. 30 x 40 cm. Smelt smør og pensle på overflaten.
-
3
Dryss med ost og hakket timian. Del i lange strimler på ca. 10 centimeter og legg dem lagvis på toppen av hverandre slik at det er ost mellom hvert lag. Del så i kvadrater på tvers.
-
4
Plasser de kvadratiske skivene stående tett i tett i en smurt brødform, ca. 12 x 28 cm. Dryss over litt ekstra ost og la brødet heve tildekket i 1 time.
-
5
Sett ovnen på 200 °C.
-
6
Stek brødet i ovnen i 25-30 minutter. Avkjøl i formen.