Skip to main content

Søtt stablebrød

Enkel
3t 20min

Dette er en morsom måte å bake bollebrød på. I vårt sweet pull apart bread er det sjokolade mellom lagene.

3.6
(5)
Next ImageSøtt stablebrød

Ingredienser

Antall porsjoner

2

Ingredienser

50 g
gjær
1 stk
egg
10 dl
hvetemel
1 ts
salt
1 dl
sukker
250 g
sjokoladepålegg

Til pensling

1 stk
egg

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør, tilsett melk og rør ut gjæren. Tilsett egg og elt inn mel, salt og sukker. Elt i 10 minutter, gjerne i en kjøkkenmaskin med eltekrok.

    Tips

    Jo bedre og lenger deigen blir eltet, jo luftigere blir sluttresultatet.

  2. La deigen heve tildekket i ca. 1 time eller til den har doblet seg i størrelse. Del deigen i to og kjevle ut hvert emne til et rektangel med ca. 0,5 cm tykkelse på et melet bord.

  3. Smør halvparten av sjokaden utover hvert rektangel. Del hvert emne i lange strimler på ca. 12 centimeter og legg dem lagvis på toppen av hverandre slik at det er sjokolade mellom hvert lag. Del så i kvadrater på tvers.

  4. Plasser de kvadratiske skivene stående tett i tett i en smurt brødform, ca. 10x26 cm. Gjenta med den andre deigen. La brødene heve tildekket i 1 time.

  5. Sett ovnen på 200 °C. Pisk egg lett og pensle overflaten på brødet. Stek i ovnen i 25-30 minutter. Avkjøl i formen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Stablebrødet kan også fylles med kanel og sukker, syltetøy, karamell eller revet sjokolade.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter