Solsikkebrød
Enkel•70 min min
Lekre, saftige småbrød som virkelig gir mersmak og passer perfekt til nistepakken. Solsikkekjernene gir en herlig nøttesmak og med kesam i deigen holder de seg saftige lenger. Ved å kaldheve deigen over natten kan brødene serveres rykende ferske til frokost.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 pakkegjær
-
5 dl
-
3 dl
-
1 tssalt
-
1 dlsolsikkekjerner
-
6 dlgrovbakstmel
-
10 dlhvetemel
Pensling og dryss:
-
1 stksammenvispet egg
-
4 sssolsikkekjerner
Slik gjør du det
-
1
Forvarm stekeovnen til 225 °C.
-
2
Rør gjæren ut i kald melk. Tilsett kesam, salt, mel og solsikkekjerner slik at deigen blir passe fast og smidig. Del deigen i ca. 15 biter og trill til boller. Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate. Legg over et håndkle og la dem stå kjølig til neste dag, ca. 8 – 10 timer.
-
3
Før steking pensles brødene med egg og solsikkekjerner drysses på. Stekes i ca. 15 minutter og avkjøles på rist. Brødene passer utmerket til frysing.