Håndkle og blad
Solsikkebrød
(3737)

Solsikkebrød

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lekre, saftige småbrød som virkelig gir mersmak og passer perfekt til nistepakken. Solsikkekjernene gir en herlig nøttesmak og med kesam i deigen holder de seg saftige lenger. Ved å kaldheve deigen over natten kan brødene serveres rykende ferske til frokost.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

15
1 pakkegjær
5 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 dlKesam® Mager Naturell 300 g
1 tssalt
1 dlsolsikkekjerner
6 dlgrovbakstmel
10 dlhvetemel

Pensling og dryss:

1 stksammenvispet egg
4 sssolsikkekjerner
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Forvarm stekeovnen til 225 °C.
    2. Rør gjæren ut i kald melk. Tilsett kesam, salt, mel og solsikkekjerner slik at deigen blir passe fast og smidig. Del deigen i ca. 15 biter og trill til boller. Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate. Legg over et håndkle og la dem stå kjølig til neste dag, ca. 8 – 10 timer.
    3. Før steking pensles brødene med egg og solsikkekjerner drysses på. Stekes i ca. 15 minutter og avkjøles på rist. Brødene passer utmerket til frysing.
Blått hjerte
Tips!

I denne oppskriften har vi valgt å kaldheve rundstykkene, men dersom du ønsker å varmheve deigen slik at det skal gå raskere rører du gjæren ut i lunken melk, tilsetter de øvrige ingrediensene og setter deigen til heving tildekket på et lunt sted i ca. 30 minutter. Bak så ut brødene og hev dem på nytt i ca. 20 minutter og stek.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat