Solsikkebrød

Solsikkebrød

Kommentarer 5
  • Enkel
  • 70 min
Lekre, saftige småbrød som virkelig gir mersmak og passer perfekt til nistepakken. Solsikkekjernene gir en herlig nøttesmak og med kesam i deigen holder de seg saftige lenger. Ved å kaldheve deigen over natten kan brødene serveres rykende ferske til frokost.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke gjær
5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 dl Kesam® Mager Naturell 300 g
1 ts salt
1 dl solsikkekjerner
6 dl grovbakstmel
10 dl hvetemel

Pensling og dryss:

1 stk sammenvispet egg
4 ss solsikkekjerner

Slik gjør du det

    1. Forvarm stekeovnen til 225 °C.
    2. Rør gjæren ut i kald melk. Tilsett kesam, salt, mel og solsikkekjerner slik at deigen blir passe fast og smidig. Del deigen i ca. 15 biter og trill til boller. Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate. Legg over et håndkle og la dem stå kjølig til neste dag, ca. 8 – 10 timer.
    3. Før steking pensles brødene med egg og solsikkekjerner drysses på. Stekes i ca. 15 minutter og avkjøles på rist. Brødene passer utmerket til frysing.
Tips!

I denne oppskriften har vi valgt å kaldheve rundstykkene, men dersom du ønsker å varmheve deigen slik at det skal gå raskere rører du gjæren ut i lunken melk, tilsetter de øvrige ingrediensene og setter deigen til heving tildekket på et lunt sted i ca. 30 minutter. Bak så ut brødene og hev dem på nytt i ca. 20 minutter og stek.

Kommentar

Kommentarer

  • Jennifer

    3 år siden
    En pakke gjær, er det tørrgjær eller fersk gjær?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Jennifer, Det kan du velge selv :) Fordelen med fersk gjær er at hevingen starter litt raskere enn med tørrgjær. Bortsett fra det så er en pakke tørrgjær og en pakke fersk gjær, akkurat det samme. Lykke til.

      Kommenter  (2)


  • Kristiansen

    4 år siden
    600 min er lang tid😉

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Kristiansen, Ja, det var litt for lang tid :P Disse rundstykkene skal egentlig kaldheves over natten, men i tipsboksen er det beskrevet hvordan disse kan lages på en hurtigere måte :) Takk for tilbakemeldingen!

      Kommenter  (0)


  • Beate

    6 år siden
    Jeg bakte disse, og de ble veldig saftige og gode! Eneste aberet var vel at jeg ikke helt fikk til kaldhevingen, men resultatet ble veldig godt likevel. Anbefales!

    Kommenter  (7)


Det er mye kjærlighet i god mat