Solsikkebrød

Solsikkebrød

5
45
Enkel70 min
Lekre, saftige småbrød som virkelig gir mersmak og passer perfekt til nistepakken. Solsikkekjernene gir en herlig nøttesmak og med kesam i deigen holder de seg saftige lenger. Ved å kaldheve deigen over natten kan brødene serveres rykende ferske til frokost.

Ingredienser

Antall porsjoner

Pensling og dryss:

 • 1 stk
  sammenvispet egg
 • 4 ss
  solsikkekjerner

Slik gjør du det

 1. 1

  Forvarm stekeovnen til 225 °C.

 2. 2

  Rør gjæren ut i kald melk. Tilsett kesam, salt, mel og solsikkekjerner slik at deigen blir passe fast og smidig. Del deigen i ca. 15 biter og trill til boller. Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate. Legg over et håndkle og la dem stå kjølig til neste dag, ca. 8 – 10 timer.

 3. 3

  Før steking pensles brødene med egg og solsikkekjerner drysses på. Stekes i ca. 15 minutter og avkjøles på rist. Brødene passer utmerket til frysing.

Tips

I denne oppskriften har vi valgt å kaldheve rundstykkene, men dersom du ønsker å varmheve deigen slik at det skal gå raskere rører du gjæren ut i lunken melk, tilsetter de øvrige ingrediensene og setter deigen til heving tildekket på et lunt sted i ca. 30 minutter. Bak så ut brødene og hev dem på nytt i ca. 20 minutter og stek.

Del denne oppskriften: