Saftig grovbrød av hvete og rug

Saftig grovbrød

14
  • Enkel
  • 165 min
  • 60 min
Oppskrift på mettende og godt brød med hvete og rug, hvetekli, linfrø og solsikkekjerner. Med Skumma Kulturmjølk lover vi at dette brødet blir enda saftigere enn vanlige grovbrød.

Ingredienser

13 dl sammalt hvete, fin
4 dl sammalt rug, fin
4 dl sammalt hvete, grov
75 g gjær
9 dl hvetekli
1 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner
2 ts salt
8 dl lunkent vann
1 l TINE Skumma Kulturmjølk
2 ss rapsolje eller annen nøytral olje

Slik gjør du det

    1. Bland alle ingrediensene til en ganske løs deig. La deigen forheve, dekket med plast eller lokk i 1 time. Deigen er ganske løs så den skal ikke eltes med hendene etter heving.
    2. Press luften ut av deigen og la den heve opp en gang til i ca. 30 minutter.
    3. Press ut luften av deigen en gang til og fordel i brødformer på 1,5 - 2 liter.
    4. Stek brødene på 220 °C på nederste rille, ca. 1 time. Avkjøl på rist.
Tips

Skjær halve brød i skiver og frys ned slik at du har fryseren full av brød du kan tine opp etter behov.

Kommentarer

  • Shara

    6 dager siden
    Hva er grovhet prosenten på dette brødet

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      8 timer siden
      Dette brødet går under ekstra grovt brød som ligger på 76-100 % i grovhetsskalaen. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat