Saftig grovbrød
Enkel•165 min60 min
Oppskrift på mettende og godt brød med hvete og rug, hvetekli, linfrø og solsikkekjerner. Med Skumma Kulturmjølk lover vi at dette brødet blir enda saftigere enn vanlige grovbrød.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
13 dlsammalt hvete, fin
-
4 dlsammalt rug, fin
-
4 dlsammalt hvete, grov
-
75 ggjær
-
9 dlhvetekli
-
1 dllinfrø
-
1 dlsolsikkekjerner
-
2 tssalt
-
8 dllunkent vann
-
1 l
-
2 ssrapsolje eller annen nøytral olje
Slik gjør du det
-
1
Bland alle ingrediensene til en ganske løs deig. La deigen forheve, dekket med plast eller lokk i 1 time. Deigen er ganske løs så den skal ikke eltes med hendene etter heving.
-
2
Press luften ut av deigen og la den heve opp en gang til i ca. 30 minutter.
-
3
Press ut luften av deigen en gang til og fordel i brødformer på 1,5 - 2 liter.
-
4
Stek brødene på 220 °C på nederste rille, ca. 1 time. Avkjøl på rist.