Saftig grovbrød av hvete og rug

Saftig grovbrød

Kommentarer 5
  • Enkel
  • 165 min
  • 60 min
Oppskrift på mettende og godt brød med hvete og rug, hvetekli, linfrø og solsikkekjerner. Med Skumma Kulturmjølk lover vi at dette brødet blir enda saftigere enn vanlige grovbrød.

Ingredienser

Antall porsjoner

13 dl sammalt hvete, fin
4 dl sammalt rug, fin
4 dl sammalt hvete, grov
75 g gjær
9 dl hvetekli
1 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner
2 ts salt
8 dl lunkent vann
1 l TINE Skumma Kulturmjølk
2 ss rapsolje eller annen nøytral olje

Slik gjør du det

    1. Bland alle ingrediensene til en ganske løs deig. La deigen forheve, dekket med plast eller lokk i 1 time. Deigen er ganske løs så den skal ikke eltes med hendene etter heving.
    2. Press luften ut av deigen og la den heve opp en gang til i ca. 30 minutter.
    3. Press ut luften av deigen en gang til og fordel i brødformer på 1,5 - 2 liter.
    4. Stek brødene på 220 °C på nederste rille, ca. 1 time. Avkjøl på rist.
Tips!

Skjær halve brød i skiver og frys ned slik at du har fryseren full av brød du kan tine opp etter behov.

Kommentar

Kommentarer

  • Stine

    3 måneder siden
    Hei! Har du næringsinnholdet? Kalorier PR 100gr? Og, hvordan er dette på brødskalaen? Grovt eller ekstra grovt?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Stine,

      Kalorier må du regne ut fra hvilke prdoukter du velger å bruke i denne oppskriften, da det kan variere fra produsent-til-produsent :)

      Denne oppskriften full pott på brødskalaen, og det er uten å regne med havrekli og solsikkefrø, som også vil regnes som 100 % grovt.

      Opplysningskontoret for brød og korn har for øvrig en genial kalkulator for brødskalaen: https://brodogkorn.no/brodskala-kalkulator/

      Kommenter  (0)


  • Wenche

    2 år siden
    Hvor mange brød blir det?antall 2 porsjoner må bli mer enn 2 brød? 6 kansje???

    Kommenter  (1)

    • Tina

      1 år siden
      Skal denne brødeigen etterheves i brødforma før steiking?

      Kommenter  (9)

      • Lena Straume

        1 år siden
        Hei, ja det er alltid lurt.

        Kommenter  (7)


Det er mye kjærlighet i god mat