Pizza på en snurr fra Bakeriet i Lom

(147)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Bakeriet i Lom står bak denne oppskriften som viser deg trinn for trinn hvordan du lager gode pizzasnurrer. Hvert år selges tusenvis av boller og brød over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Av denne oppskriften får du ca 10-12 pizzasnurrer. God fornøyelse!

Antall porsjoner

12

Ingredienser

Pizzasnurrer fra Bakeriet i Lom

700 ghvetemel (ca)
4 ½ dlvann
25 gfersk gjær
1 ssolivenolje
½ tssalt

Fyll

2 dlferdig pizzasaus
100 gkokt skinke
200 gTINE Revet Ost Original eller annen revet ost
6 ssbasilikum eller andre friske urter

Slik gjør du det

  • Sett deigen

    1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Du kan godt bruke lunkent vann, men det er viktig at det ikke er for varmt. Hvis det blir for varmt, virker ikke gjæren. Det går fint å bruke kaldt vann, deigen blir varm nok når du elter den. Rør slik at gjæren løses opp.
    2. Tilsett olje, salt og mel, men ikke ta i alt melet på en gang. Elt inn litt og litt av melet til du får en glatt og smidig deig.
    3. Bruker du kjøkkenmaskin, la maskinen gå i langsom fart i ca 5 minutter og deretter litt raskere i ca 2 minutter. Det er enkelt å bruke en kjøkkenmaskin med eltebolle og eltekrok. Deigen skal ikke være klisset, men slippe bollen.
  • Forheving

    1. Strø litt mel over deigen. Dekk til deigen med plast eller et rent kjøkkenhånkle og sett den til heving på et lunt sted i ca 40 minutter.
    2. Sett på stekeovnen på 220°C.
  • Fyll

    1. Strø litt mel på bakebordet. Kjevle deigen til et rektangel, ca 20 x 40 cm, deigen bør være ca 1/2 cm tykk. Smør på et lag med tomatsaus.
      Trinn 1: Slik lager du pizzasnurrer fra Bakeriet i Lom
    2. Legg på skinkebiter og dryss over revet ost og hakkede urter. Hold igjen litt ost til å ha på toppen.
      Trinn 2: Slik lager du pizzasnurrer fra Bakeriet i Lom
    3. Rull sammen til en pølse fra langsiden.
      Trinn 3: Slik lager du pizzasnurrer fra Bakeriet i Lom
    4. Skjær ca 4 cm tykke skiver.
      Trinn 4: Slik lager du pizzasnurrer fra Bakeriet i Lom
    5. Snu pizzabollen slik at du ser snurren med fyllet, og trykk dem litt sammen. Strø på litt ekstra revet ost.
      Trinn 5: Slik lager du pizzasnurrer fra Bakeriet i Lom
    6. Stek brødene midt i stekeovnen i ca 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

Tips:

Den aller luftigste gjærbaksten får du ved å la deigen eltes lenge (gjerne minst 15 minutter) i en elte- eller kjøkkenmaskin!

Kommentarer

  Legg til kommentar