Pizza på en snurr eller pizzasnurrer fra Bakeriet i Lom

Pizza på en snurr fra Bakeriet i Lom

Kommentarer 8
  • Enkel
  • 90 min
Bakeriet i Lom står bak denne oppskriften som viser deg trinn for trinn hvordan du lager gode pizzasnurrer. Hvert år selges tusenvis av boller og brød over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Av denne oppskriften får du ca 10-12 pizzasnurrer. God fornøyelse!

Ingredienser

Antall porsjoner

Pizzasnurrer fra Bakeriet i Lom

700 g hvetemel (ca)
4 ½ dl vann
25 g fersk gjær
1 ss olivenolje
½ ts salt

Fyll

2 dl ferdig pizzasaus
100 g kokt skinke
200 g TINE Revet Ost Original eller annen revet ost
6 ss basilikum eller andre friske urter

Slik gjør du det

    1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Du kan godt bruke lunkent vann, men det er viktig at det ikke er for varmt. Hvis det blir for varmt, virker ikke gjæren. Det går fint å bruke kaldt vann, deigen blir varm nok når du elter den. Rør slik at gjæren løses opp.
    2. Tilsett olje, salt og mel, men ikke ta i alt melet på en gang. Elt inn litt og litt av melet til du får en glatt og smidig deig.
    3. Bruker du kjøkkenmaskin, la maskinen gå i langsom fart i ca 5 minutter og deretter litt raskere i ca 2 minutter. Det er enkelt å bruke en kjøkkenmaskin med eltebolle og eltekrok. Deigen skal ikke være klisset, men slippe bollen.
  1. Forheving

    1. Strø litt mel over deigen. Dekk til deigen med plast eller et rent kjøkkenhånkle og sett den til heving på et lunt sted i ca 40 minutter.
    2. Sett på stekeovnen på 220°C.
  2. Fyll

    1. Strø litt mel på bakebordet. Kjevle deigen til et rektangel, ca 20 x 40 cm, deigen bør være ca 1/2 cm tykk. Smør på et lag med tomatsaus.
      Trinn 1: Slik lager du pizzasnurrer fra Bakeriet i Lom
    2. Legg på skinkebiter og dryss over revet ost og hakkede urter. Hold igjen litt ost til å ha på toppen.
      Trinn 2: Slik lager du pizzasnurrer fra Bakeriet i Lom
    3. Rull sammen til en pølse fra langsiden.
      Trinn 3: Slik lager du pizzasnurrer fra Bakeriet i Lom
    4. Skjær ca 4 cm tykke skiver.
      Trinn 4: Slik lager du pizzasnurrer fra Bakeriet i Lom
    5. Snu pizzabollen slik at du ser snurren med fyllet, og trykk dem litt sammen. Strø på litt ekstra revet ost.
      Trinn 5: Slik lager du pizzasnurrer fra Bakeriet i Lom
    6. Stek brødene midt i stekeovnen i ca 10-15 minutter. Avkjøl på rist.
Tips!

Den aller luftigste gjærbaksten får du ved å la deigen eltes lenge (gjerne minst 15 minutter) i en elte- eller kjøkkenmaskin!

Kommentar

Kommentarer

  • Sireh Elise

    2 år siden
    Hei! Kan man bruke tørrgjær istede for fersk gjær? :)

    Kommenter  (4)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Sireh Elise, Det går helt fint å bruke tørrgjær, da holder det å bruke en pose :) God bakst!

      Kommenter  (3)

    • Nordmørsk

      6 dager siden
      Jaaaaa

      Kommenter  (0)


  • katrin barek

    2 år siden
    Eg etterhevet på brett på 80 grader i ovnen i ca 20 min. Som alle andre Tine oppskrifter er denne enkel og fantastisk god!

    Kommenter  (1)


  • Amalie

    2 år siden
    Utrolig gode:) doblet oppskriften og fikk over 40 snurrer

    Kommenter  (8)


  • Berit

    2 år siden
    Ingen etterheving etter atsnurrene er satt på brett?

    Kommenter  (9)


  • Eline Gausen

    3 år siden
    Disse ble veldig gode:) jeg brukte ferdig pizzafyll på hermetikkboks. Jeg kunne med fordel da ha brukt litt mer krydder.

    Kommenter  (7)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Takk for gode tips, Eline :)

      Kommenter  (9)


Det er mye kjærlighet i god mat