Pizza på en snurr fra Bakeriet i Lom
Enkel•90 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Pizzasnurrer fra Bakeriet i Lom
-
700 ghvetemel (ca)
-
4 ½ dlvann
-
25 gfersk gjær
-
1 ssolivenolje
-
½ tssalt
Fyll
-
2 dlferdig pizzasaus
-
100 gkokt skinke
-
200 gTINE® Ekte Revet Ost Original eller annen revet ost
-
6 ssbasilikum eller andre friske urter
Slik gjør du det
-
1
Smuldre gjæren i en bakebolle. Du kan godt bruke lunkent vann, men det er viktig at det ikke er for varmt. Hvis det blir for varmt, virker ikke gjæren. Det går fint å bruke kaldt vann, deigen blir varm nok når du elter den. Rør slik at gjæren løses opp.
-
2
Tilsett olje, salt og mel, men ikke ta i alt melet på en gang. Elt inn litt og litt av melet til du får en glatt og smidig deig.
-
3
Bruker du kjøkkenmaskin, la maskinen gå i langsom fart i ca 5 minutter og deretter litt raskere i ca 2 minutter. Det er enkelt å bruke en kjøkkenmaskin med eltebolle og eltekrok. Deigen skal ikke være klisset, men slippe bollen.
Forheving
-
4
Strø litt mel over deigen. Dekk til deigen med plast eller et rent kjøkkenhånkle og sett den til heving på et lunt sted i ca 40 minutter.
-
5
Sett på stekeovnen på 220°C.
Fyll
-
6
Strø litt mel på bakebordet. Kjevle deigen til et rektangel, ca 20 x 40 cm, deigen bør være ca 1/2 cm tykk. Smør på et lag med tomatsaus.
-
7
Legg på skinkebiter og dryss over revet ost og hakkede urter. Hold igjen litt ost til å ha på toppen.
-
8
Rull sammen til en pølse fra langsiden.
-
9
Skjær ca 4 cm tykke skiver.
-
10
Snu pizzabollen slik at du ser snurren med fyllet, og trykk dem litt sammen. Strø på litt ekstra revet ost.
-
11
Stek brødene midt i stekeovnen i ca 10-15 minutter. Avkjøl på rist.