Pizzasnurrer fra Bakeriet i Lom
Bakeriet i Lom står bak denne oppskriften som viser deg trinn for trinn hvordan du lager gode pizzasnurrer. Hvert år selges tusenvis av boller og brød over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Av denne oppskriften får du ca. 10-12 pizzasnurrer. God fornøyelse!
Enkel•1 t 30 min•12 personer
Ingredienser
Pizzasnurrer fra Bakeriet i Lom
- 700 g hvetemel, (ca)
- 4.5 dl vann
- 25 g fersk gjær
- 1 ss olivenolje
- 0.5 ts salt
Fyll
- 2 dl ferdig pizzasaus
- 100 g kokt skinke
- 200 g TINE® Ekte Revet Ost Original, eller annen revet ost
- 6 ss basilikum, eller andre friske urter
Slik gjør du
1
Smuldre gjæren i en bakebolle. Du kan godt bruke lunkent vann, men det er viktig at det ikke er for varmt. Hvis det blir for varmt, virker ikke gjæren. Det går fint å bruke kaldt vann, deigen blir varm nok når du elter den. Rør slik at gjæren løses opp.
2
Tilsett olje, salt og mel, men ikke ta i alt melet på en gang. Elt inn litt og litt av melet til du får en glatt og smidig deig.
3
Bruker du kjøkkenmaskin, la maskinen gå i langsom fart i ca 5 minutter og deretter litt raskere i ca 2 minutter. Det er enkelt å bruke en kjøkkenmaskin med eltebolle og eltekrok. Deigen skal ikke være klisset, men slippe bollen.
Forheving
1
Strø litt mel over deigen. Dekk til deigen med plast eller et rent kjøkkenhånkle og sett den til heving på et lunt sted i ca 40 minutter.
2
Sett på stekeovnen på 220°C.
Fyll
1
Strø litt mel på bakebordet. Kjevle deigen til et rektangel, ca 20 x 40 cm, deigen bør være ca 1/2 cm tykk. Smør på et lag med tomatsaus.
2
Legg på skinkebiter og dryss over revet ost og hakkede urter. Hold igjen litt ost til å ha på toppen.
3
Rull sammen til en pølse fra langsiden.
4
Skjær ca 4 cm tykke skiver.
5
Snu pizzabollen slik at du ser snurren med fyllet, og trykk dem litt sammen. Strø på litt ekstra revet ost.
6
Stek brødene midt i stekeovnen i ca 10-15 minutter. Avkjøl på rist.
TipsDen aller luftigste gjærbaksten får du ved å la deigen eltes lenge (gjerne minst 15 minutter) i en elte- eller kjøkkenmaskin!