
Pizza på en snurr fra Bakeriet i Lom
Bakeriet i Lom står bak denne oppskriften som viser deg trinn for trinn hvordan du lager gode pizzasnurrer. Hvert år selges tusenvis av boller og brød over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Av denne oppskriften får du ca 10-12 pizzasnurrer. God fornøyelse!

Ingredienser
Antall porsjoner
12
Pizzasnurrer fra Bakeriet i Lom
Fyll
Fremgangsmåte
- 1
Smuldre gjæren i en bakebolle. Du kan godt bruke lunkent vann, men det er viktig at det ikke er for varmt. Hvis det blir for varmt, virker ikke gjæren. Det går fint å bruke kaldt vann, deigen blir varm nok når du elter den. Rør slik at gjæren løses opp.
- 2
Tilsett olje, salt og mel, men ikke ta i alt melet på en gang. Elt inn litt og litt av melet til du får en glatt og smidig deig.
- 3
Bruker du kjøkkenmaskin, la maskinen gå i langsom fart i ca 5 minutter og deretter litt raskere i ca 2 minutter. Det er enkelt å bruke en kjøkkenmaskin med eltebolle og eltekrok. Deigen skal ikke være klisset, men slippe bollen.
Forheving
- 4
Strø litt mel over deigen. Dekk til deigen med plast eller et rent kjøkkenhånkle og sett den til heving på et lunt sted i ca 40 minutter.
- 5
Sett på stekeovnen på 220°C.
Fyll
- 6
Strø litt mel på bakebordet. Kjevle deigen til et rektangel, ca 20 x 40 cm, deigen bør være ca 1/2 cm tykk. Smør på et lag med tomatsaus.
- 7
Legg på skinkebiter og dryss over revet ost og hakkede urter. Hold igjen litt ost til å ha på toppen.
- 8
Rull sammen til en pølse fra langsiden.
- 9
Skjær ca 4 cm tykke skiver.
- 10
Snu pizzabollen slik at du ser snurren med fyllet, og trykk dem litt sammen. Strø på litt ekstra revet ost.
- 11
Stek brødene midt i stekeovnen i ca 10-15 minutter. Avkjøl på rist.
Tips
Den aller luftigste gjærbaksten får du ved å la deigen eltes lenge (gjerne minst 15 minutter) i en elte- eller kjøkkenmaskin!
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



