Pizza på en snurr eller pizzasnurrer fra Bakeriet i Lom

Pizza på en snurr fra Bakeriet i Lom

12
213
Enkel90 min
Bakeriet i Lom står bak denne oppskriften som viser deg trinn for trinn hvordan du lager gode pizzasnurrer. Hvert år selges tusenvis av boller og brød over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Av denne oppskriften får du ca 10-12 pizzasnurrer. God fornøyelse!

Ingredienser

Antall porsjoner

Pizzasnurrer fra Bakeriet i Lom

  • 700 g
    hvetemel (ca)
  • 4 ½ dl
    vann
  • 25 g
    fersk gjær
  • 1 ss
    olivenolje
  • ½ ts
    salt

Fyll

Slik gjør du det

  1. 1

    Smuldre gjæren i en bakebolle. Du kan godt bruke lunkent vann, men det er viktig at det ikke er for varmt. Hvis det blir for varmt, virker ikke gjæren. Det går fint å bruke kaldt vann, deigen blir varm nok når du elter den. Rør slik at gjæren løses opp.

  2. 2

    Tilsett olje, salt og mel, men ikke ta i alt melet på en gang. Elt inn litt og litt av melet til du får en glatt og smidig deig.

  3. 3

    Bruker du kjøkkenmaskin, la maskinen gå i langsom fart i ca 5 minutter og deretter litt raskere i ca 2 minutter. Det er enkelt å bruke en kjøkkenmaskin med eltebolle og eltekrok. Deigen skal ikke være klisset, men slippe bollen.

Forheving

  1. 4

    Strø litt mel over deigen. Dekk til deigen med plast eller et rent kjøkkenhånkle og sett den til heving på et lunt sted i ca 40 minutter.

  2. 5

    Sett på stekeovnen på 220°C.

Fyll

  1. 6

    Strø litt mel på bakebordet. Kjevle deigen til et rektangel, ca 20 x 40 cm, deigen bør være ca 1/2 cm tykk. Smør på et lag med tomatsaus.

    Trinn 1: Slik lager du pizzasnurrer fra Bakeriet i Lom
  2. 7

    Legg på skinkebiter og dryss over revet ost og hakkede urter. Hold igjen litt ost til å ha på toppen.

    Trinn 2: Slik lager du pizzasnurrer fra Bakeriet i Lom
  3. 8

    Rull sammen til en pølse fra langsiden.

    Trinn 3: Slik lager du pizzasnurrer fra Bakeriet i Lom
  4. 9

    Skjær ca 4 cm tykke skiver.

    Trinn 4: Slik lager du pizzasnurrer fra Bakeriet i Lom
  5. 10

    Snu pizzabollen slik at du ser snurren med fyllet, og trykk dem litt sammen. Strø på litt ekstra revet ost.

    Trinn 5: Slik lager du pizzasnurrer fra Bakeriet i Lom
  6. 11

    Stek brødene midt i stekeovnen i ca 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

Tips

Den aller luftigste gjærbaksten får du ved å la deigen eltes lenge (gjerne minst 15 minutter) i en elte- eller kjøkkenmaskin!

Del denne oppskriften: