Påskekyllinger

Påskekyllinger

0
24
Enkel80 min
En gjærdeig er lett å forme til fantasifulle figurer etter hvilken anledning du skal servere dem. Her har vi laget noen søte påskekyllinger som passer fint til å servere til suppen etter påskeskirennet eller til den lange og late påskefrokosten.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

 1. 1

  Denne oppskriften på "Påskekyllinger" gir ca 48 påskeinspirerte rundstykker.

 2. 2

  Start med å smuldre gjæren i bakebollen. Smelt så smøret og ha i melk, varm til det er fingervarmt. Rør ut gjæren i litt av melken. Hell resten av melken i bollen, ha i salt og så mye mel at deigen blir passe fast og ikke klisser.

 3. 3

  La deigen heve under plast på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.

 4. 4

  Del deigen i 5 like store emner og trill hvert til tynne pølser som deles i 8 - 10 like store emner.

 5. 5

  Trill hvert emne til tynne strimler som det kan lages en knute på. Form den øverste enden slik at det blir et ”hode”. Trykk stjerten litt flat og lag et hakk i den.

 6. 6

  Sett ”kyllingene” på bakepapir og etterhev i ca. 30 minutter. Pensle med sammenvispet egg og sett biter av rosiner til øyne.

 7. 7

  Sett stekeovnen på 225 °C.

 8. 8

  Stek rundstykkene i ca. 10 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.

Tips

#1: For beste resultat, bør du romtemperere ingrediensene før baking.#2: Deigen bør eltes kraftig, gjerne i en kjøkkenmaskin.#3: Når du lager en gjærdeig er det viktig å starte med minst mulig mel. Det er lettere å justere en for løs gjærdeig med mer mel, enn å få inn mer væske i en fast deig.#4: Dersom du synes overflaten av bakverket blir for mørk under steking, legger du bare et bakepapir over og fortsetter stekingen.

Del denne oppskriften: