Banankake med sjokolade og hasselnøtter
Nydelig banankake med karamell og hasselnøtter som gjør kaken ekstra smakfull og god.

Porsjoner
1
Slik gjør du
- 1Begynn med karamellen. Smelt smør og sukker i en tykkbunnet kjele over middels høy varme. Rør hele tiden, til du har en gyllen karamell, ca. 5 minutter. 
- 2Sett ovnen på 180 °C og dekk bunnen på en springform med bakepapir og smør kantene med smør. Hell i karamellen. Del banan i skiver og legg i fint mønster ned i karamellen så bunnen er helt dekket. Hakk nøttene og strø over bananene og skvis over litt sitronsaft. 
- 3Smelt smør og avkjøl litt. Pisk egg og sukker hvitt og porøst. Bland inn mel og bakepulver. Rør til slutt inn smeltet smør. Hell deigen over bananene. 
- 4Stek kaken midt i ovnen i 35-40 minutter. Avkjøl noe og hvelv den ut på et serveringsfat så bunnen med de karamelliserte bananene blir toppen. Tips Riv over litt sjokolade ved servering, og server med pisket krem – gjerne med kokos i.



