Nydelig banankake med karamell og hasselnøtter som gjør kaken ekstra smakfull og god.
Middels•1 t•1 personer
Ingredienser
2 stykk store banan
3 stykk egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
150 g TINE® Meierismør
0.5 dl hakkede hasselnøtter
0.5 stykk sitron
Karamell
75 g TINE® Meierismør
0.75 dl sukker
Slik gjør du
1
Begynn med karamellen. Smelt smør og sukker i en tykkbunnet kjele over middels høy varme. Rør hele tiden, til du har en gyllen karamell, ca. 5 minutter.
2
Sett ovnen på 180 °C og dekk bunnen på en springform med bakepapir og smør kantene med smør. Hell i karamellen. Del banan i skiver og legg i fint mønster ned i karamellen så bunnen er helt dekket. Hakk nøttene og strø over bananene og skvis over litt sitronsaft.
3
Smelt smør og avkjøl litt. Pisk egg og sukker hvitt og porøst. Bland inn mel og bakepulver. Rør til slutt inn smeltet smør. Hell deigen over bananene.
4
Stek kaken midt i ovnen i 35-40 minutter. Avkjøl noe og hvelv den ut på et serveringsfat så bunnen med de karamelliserte bananene blir toppen.
Tips
Riv over litt sjokolade ved servering, og server med pisket krem – gjerne med kokos i.
Lagre
Skriv ut
Del
Banankake med sjokolade og hasselnøtter
Middels
1t
Nydelig banankake med karamell og hasselnøtter som gjør kaken ekstra smakfull og god.