Ostebaguetter

Ostebaguetter

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 95 min
Disse luftige baguettene er bakt med Jarlsberg, og er som skapt til å serveres sammen med løksuppe. De smaker også godt til salater og andre supper. Eller når du bare har lyst på noen ekstra gode baguetter.

Antall porsjoner

Ingredienser

Gjærdeig:

50 g gjær
125 g TINE Meierismør
5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ts salt
12 dl hvetemel

Dryss og pensling:

1 stk sammenvispet egg
2 dl revet Jarlsberg® Original

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 °C. Du trenger en stekeplate dekket med bakepapir.
    2. Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret, tilsett melken og la det bli ca. 37 °C. Hell litt væske over gjæren og rør til det løser seg opp. Tilsett resten av væsken, saltet og nesten alt melet.
    3. Arbeid deigen til den er smidig. La deigen heve tildekket under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.
    4. Arbeid deigen smidig på bakebordet, del den så i 4 like deler. Rull ut hver del til lange pølser (så lange som stekeplaten er). Legg pølsene på platen.
    5. Vri dem slik at de blir tvinnet. La baguettene heve under plast i ca. 30 minutter.
    6. Pensle med sammenvispet egg og dryss over ost. Stek baguettene i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
Tips!

Du kan gjerne drysse frø og urter, sammen med osten, etter at du har penslet baguettene. Det ser ekstra lekkert ut.

Kommentar

Kommentarer

  • Wenche Nielsen

    5 år siden
    Baguettene ble lette og delikate, de er jo også utrolig anvendlige. Flott oppskrift.

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Bra du likte baguettene, Wenche!

      Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat