Ostebaguetter
Enkel•95 min min
Disse luftige baguettene er bakt med Jarlsberg, og er som skapt til å serveres sammen med løksuppe. De smaker også godt til salater og andre supper. Eller når du bare har lyst på noen ekstra gode baguetter.
Ingredienser
Antall porsjoner
Gjærdeig:
-
50 ggjær
-
125 g
-
5 dl
-
2 tssalt
-
12 dlhvetemel
Dryss og pensling:
-
1 stksammenvispet egg
-
2 dlrevet Jarlsberg® Original
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 225 °C. Du trenger en stekeplate dekket med bakepapir.
-
2
Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret, tilsett melken og la det bli ca. 37 °C. Hell litt væske over gjæren og rør til det løser seg opp. Tilsett resten av væsken, saltet og nesten alt melet.
-
3
Arbeid deigen til den er smidig. La deigen heve tildekket under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.
-
4
Arbeid deigen smidig på bakebordet, del den så i 4 like deler. Rull ut hver del til lange pølser (så lange som stekeplaten er). Legg pølsene på platen.
-
5
Vri dem slik at de blir tvinnet. La baguettene heve under plast i ca. 30 minutter.
-
6
Pensle med sammenvispet egg og dryss over ost. Stek baguettene i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.