
Ostebaguetter
Disse luftige baguettene er bakt med Jarlsberg, og er som skapt til å serveres sammen med løksuppe. De smaker også godt til salater og andre supper. Eller når du bare har lyst på noen ekstra gode baguetter.

Ingredienser
Antall porsjoner
4
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 225 °C. Du trenger en stekeplate dekket med bakepapir.
- 2
Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret, tilsett melken og la det bli ca. 37 °C. Hell litt væske over gjæren og rør til det løser seg opp. Tilsett resten av væsken, saltet og nesten alt melet.
- 3
Arbeid deigen til den er smidig. La deigen heve tildekket under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.
- 4
Arbeid deigen smidig på bakebordet, del den så i 4 like deler. Rull ut hver del til lange pølser (så lange som stekeplaten er). Legg pølsene på platen.
- 5
Vri dem slik at de blir tvinnet. La baguettene heve under plast i ca. 30 minutter.
- 6
Pensle med sammenvispet egg og dryss over ost. Stek baguettene i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
Tips
Du kan gjerne drysse frø og urter, sammen med osten, etter at du har penslet baguettene. Det ser ekstra lekkert ut.