Ostebaguetter

Ostebaguetter

2
24
Enkel95 min
Disse luftige baguettene er bakt med Jarlsberg, og er som skapt til å serveres sammen med løksuppe. De smaker også godt til salater og andre supper. Eller når du bare har lyst på noen ekstra gode baguetter.

Ingredienser

Antall porsjoner

Gjærdeig:

Dryss og pensling:

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 225 °C. Du trenger en stekeplate dekket med bakepapir.

  2. 2

    Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret, tilsett melken og la det bli ca. 37 °C. Hell litt væske over gjæren og rør til det løser seg opp. Tilsett resten av væsken, saltet og nesten alt melet.

  3. 3

    Arbeid deigen til den er smidig. La deigen heve tildekket under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.

  4. 4

    Arbeid deigen smidig på bakebordet, del den så i 4 like deler. Rull ut hver del til lange pølser (så lange som stekeplaten er). Legg pølsene på platen.

  5. 5

    Vri dem slik at de blir tvinnet. La baguettene heve under plast i ca. 30 minutter.

  6. 6

    Pensle med sammenvispet egg og dryss over ost. Stek baguettene i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.

Tips

Du kan gjerne drysse frø og urter, sammen med osten, etter at du har penslet baguettene. Det ser ekstra lekkert ut.

Del denne oppskriften: