Ostebaguetter
Disse luftige baguettene er bakt med Jarlsberg, og er som skapt til å serveres sammen med løksuppe. De smaker også godt til salater og andre supper. Eller når du bare har lyst på noen ekstra gode baguetter.
Enkel•1 t 35 min•4 personer
Ingredienser
Gjærdeig:
- 50 g gjær
- 125 g TINE® Meierismør
- 5 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 2 ts salt
- 12 dl hvetemel
Dryss og pensling:
- 1 stykk sammenvispet egg
- 2 dl revet Jarlsberg® Original
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 225 °C. Du trenger en stekeplate dekket med bakepapir.
2
Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret, tilsett melken og la det bli ca. 37 °C. Hell litt væske over gjæren og rør til det løser seg opp. Tilsett resten av væsken, saltet og nesten alt melet.
3
Arbeid deigen til den er smidig. La deigen heve tildekket under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.
4
Arbeid deigen smidig på bakebordet, del den så i 4 like deler. Rull ut hver del til lange pølser (så lange som stekeplaten er).
Legg pølsene på platen.
5
Vri dem slik at de blir tvinnet. La baguettene heve under plast i ca. 30 minutter.
6
Pensle med sammenvispet egg og dryss over ost. Stek baguettene i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
TipsDu kan gjerne drysse frø og urter, sammen med osten, etter at du har penslet baguettene. Det ser ekstra lekkert ut.