Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Ostebaguetter

Enkel
1t 35min

Disse luftige baguettene er bakt med Jarlsberg, og er som skapt til å serveres sammen med løksuppe. De smaker også godt til salater og andre supper. Eller når du bare har lyst på noen ekstra gode baguetter.

4.2
(26)
Next ImageOstebaguetter

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Gjærdeig:

50 g
gjær
2 ts
salt
12 dl
hvetemel

Dryss og pensling:

1 stk
sammenvispet egg

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 225 °C. Du trenger en stekeplate dekket med bakepapir.

  2. Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret, tilsett melken og la det bli ca. 37 °C. Hell litt væske over gjæren og rør til det løser seg opp. Tilsett resten av væsken, saltet og nesten alt melet.

  3. Arbeid deigen til den er smidig. La deigen heve tildekket under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.

  4. Arbeid deigen smidig på bakebordet, del den så i 4 like deler. Rull ut hver del til lange pølser (så lange som stekeplaten er). Legg pølsene på platen.

  5. Vri dem slik at de blir tvinnet. La baguettene heve under plast i ca. 30 minutter.

  6. Pensle med sammenvispet egg og dryss over ost. Stek baguettene i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan gjerne drysse frø og urter, sammen med osten, etter at du har penslet baguettene. Det ser ekstra lekkert ut.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter