Matpakkebrød

(285)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Det er få ting som smaker bedre enn hjemmebakt brød. Dette er oppskriften på en særlig saftig variant, som ved å bruke melk skaper et enda mer næringsrikt resultat. Server gjerne en god skive nybakt brød med smør, brunost og et glass melk ved siden av. Nydelig!

Antall stykker

2

Ingredienser

1 pakke(50 g) gjær
5 dllunken Tinemelk® Lettmelk 0,7 % fett
1 tssalt
3 dlKesam® Mager Naturell 300 g
1 dlsolsikkekjerner
5 dlsammalt hvete, grov
8 dlhvetemel

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på hjemmebakt matpakkebrød trenger du to brødformer à 1,5 liter.
    2. Smuldre gjær i en bakebolle. Varm melk til den blir lunken (37 °C). Hell melken i bollen og rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, Kesam®, solsikkekjerner og nesten alt melet. Arbeid deigen smidig og sett den til heving under plast på et lunt sted ca. 40 minutter.
    3. Legg deigen på bakebordet og del den i to. Kna deigen og form brød. Legg dem i godt smurte former. Etterhev under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.
    4. Sett stekeovnen på 200 °C.
    5. Stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter.
    6. Brødene er ferdig når du hører en hul lyd når du banker dem i bunnen. Avkjøl på rist.

      Tips:

      Brødene egner seg godt til frysing.

Tips:

Hvis du ønsker, kan du bruke samme mengde vann i stedet for melk i denne oppskriften..

Kommentarer

  Legg til kommentar