Matpakkebrød
Enkel•120 min min
Ingredienser
Antall stykker
-
1 pakke(50 g) gjær
-
5 dllunken TINE® Lettmelk 0,5 % fett
-
1 tssalt
-
3 dl
-
1 dlsolsikkekjerner
-
5 dlsammalt hvete, grov
-
8 dlhvetemel
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften på hjemmebakt matpakkebrød trenger du to brødformer à 1,5 liter.
-
2
Smuldre gjær i en bakebolle. Varm melk til den blir lunken (37 °C). Hell melken i bollen og rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, Kesam®, solsikkekjerner og nesten alt melet. Arbeid deigen smidig og sett den til heving under plast på et lunt sted ca. 40 minutter.
Tips
Du kan også bruke TINE® Yoghurt Naturell i stedet for Kesam®.
-
3
Legg deigen på bakebordet og del den i to. Kna deigen og form brød. Legg dem i godt smurte former. Etterhev under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.
-
4
Sett stekeovnen på 200 °C.
-
5
Stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter.
-
6
Brødene er ferdig når du hører en hul lyd når du banker dem i bunnen. Avkjøl på rist.
Tips
Brødene egner seg godt til frysing.