Matpakkebrød

Matpakkebrød

64
  • Enkel
  • 40 min
Det er få ting som smaker bedre enn hjemmebakt brød. Dette er oppskriften på en særlig saftig variant, som ved å bruke melk skaper et enda mer næringsrikt resultat. Server gjerne en god skive nybakt brød med smør, brunost og et glass melk ved siden av. Nydelig!

Ingredienser

1 pakke (50 g) gjær
5 dl lunken Tinemelk® Lettmelk 0,5 % fett
1 ts salt
3 dl Kesam® Mager Naturell
1 dl solsikkekjerner
5 dl sammalt hvete, grov
8 dl hvetemel

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på hjemmebakt matpakkebrød trenger du to brødformer à 1,5 liter.
    2. Smuldre gjær i en bakebolle. Varm melk til den blir lunken (37 °C). Hell melken i bollen og rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, Kesam®, solsikkekjerner og nesten alt melet. Arbeid deigen smidig og sett den til heving under plast på et lunt sted ca. 40 minutter.
    3. Legg deigen på bakebordet og del den i to. Kna deigen og form brød. Legg dem i godt smurte former. Etterhev under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.
    4. Sett stekeovnen på 200 °C.
    5. Stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter.
    6. Brødene er ferdig når du hører en hul lyd når du banker dem i bunnen. Avkjøl på rist.
      Tips

      Brødene egner seg godt til frysing.

Tips

Hvis du ønsker, kan du bruke samme mengde vann i stedet for melk i denne oppskriften..

Kommentarer

  • Kenneth

    8 måneder siden
    Hei. Må man sette brødet i kjøleskapet etter det er ferdig, siden det er melk i?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Kenneth,

      Nei det er ikke nødvendig :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat