Matpakkebrød

Matpakkebrød

63
  • Enkel
  • 40 min
Det er få ting som smaker bedre enn hjemmebakt brød. Dette er oppskriften på en særlig saftig variant, som ved å bruke melk skaper et enda mer næringsrikt resultat. Server gjerne en god skive nybakt brød med smør, brunost og et glass melk ved siden av. Nydelig!

Ingredienser

1 pakke (50 g) gjær
5 dl lunken Tinemelk® Lettmelk 0,5 % fett
1 ts salt
3 dl Kesam® Mager Naturell
1 dl solsikkekjerner
5 dl sammalt hvete, grov
8 dl hvetemel

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på hjemmebakt matpakkebrød trenger du to brødformer à 1,5 liter.
    2. Smuldre gjær i en bakebolle. Varm melk til den blir lunken (37 °C). Hell melken i bollen og rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, Kesam®, solsikkekjerner og nesten alt melet. Arbeid deigen smidig og sett den til heving under plast på et lunt sted ca. 40 minutter.
    3. Legg deigen på bakebordet og del den i to. Kna deigen og form brød. Legg dem i godt smurte former. Etterhev under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.
    4. Sett stekeovnen på 200 °C.
    5. Stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter.
    6. Brødene er ferdig når du hører en hul lyd når du banker dem i bunnen. Avkjøl på rist.
      Tips!

      Brødene egner seg godt til frysing.

Tips!

Hvis du ønsker, kan du bruke samme mengde vann i stedet for melk i denne oppskriften..

Kommentarer

  • Kenneth

    6 måneder siden
    Hei. Må man sette brødet i kjøleskapet etter det er ferdig, siden det er melk i?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Kenneth,

      Nei det er ikke nødvendig :)

       (0)


  • Nicole

    2 år siden
    Hei! Kan jeg tilsette havremel i stedet? hva/hvor mye bør jeg da bytte ut av melet?

     (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Nicole,

      Klart du kan bytte meltype. Mål opp samme mengde og juster ved å ha oppi litt og litt mel til riktig konsistens på deigen :) Gos bakst!

       (2)


  • Hilde

    2 år siden
    Er det mulig å lage brødet uten kesam, altså å sløyfe dette helt? Eventuelt er det mulig å bruke vanilje-yoghurt?

     (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Hilde, Du kan ikke sløyfe Kesamen uten å erstatte det med noe, men prøv gjerne med vanilje yoghurt eller rømme :) Gjerne gi oss en tilbakemelding på hvordan resultatet smaker. God bakst!

       (2)


  • Charlotte

    2 år siden
    Jeg har ikke solsikkekjerner, kan det erstattes med feks havregryn eller sløyfes helt?

     (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Charlotte, Du vil ikke få samme resultat med havregryn og anbefaler deg heller å bruke gresskarfrø eller noen andre frø for å få best mulig resultat :) Lykke til og god bakst!

       (2)


  • Lotte

    3 år siden
    Kan man bruke denne oppskriften i brødbakemaskin? Og hvor mange ganger bør man dele oppskriften da i såfall?

     (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Lotte, Jeg har personlig ikke testet det ut i brødbakemaskin, men kan ikke se noen grunn til at det ikke skal gå :) Ville delt oppskriften i 2 om maskinen bare baker 1 brød av gangen. God bakst!

       (3)


  • Janne

    3 år siden
    Kan creme fraiche brukes istedenfor kesam?

     (3)


  • Brian H Young

    3 år siden
    Forgot to say the most important in the message,,,,,TAKK skal dere ha for ett flott brød, og takk for alt I denne websiden,,,Nice job, and love your foods and breads, hmmm Thank you very much for this site and all your help, even others here are so helpful. Thanks a lot folks, and keep it up..

     (9)


  • Anders

    3 år siden
    Når jeg blander ingrediensene blir deigen veldig bløt, jeg kan ikke ekte den for hånd. Skal det være sånn, eller må jeg ha i mere mel?

     (1)

    • Ingrid

      3 år siden
      Samme her, jeg måtte tilsette mer mel. Spent på hvordan det da går

       (1)


  • Lena

    3 år siden
    Hei! Hva kan jeg bruke isteden for kesam og cottage cheese?

     (30)


  • Stine

    3 år siden
    Kan jeg dele oppskriften på 2? Sånn at jeg kun lager 1 brød?

     (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Stine, Det er ingen problem :) Lykke til!

       (3)


Det er mye kjærlighet i god mat