Matpakkebrød

Matpakkebrød

Kommentarer 61
  • Enkel
  • 40 min
Det er få ting som smaker bedre enn hjemmebakt brød. Dette er oppskriften på en særlig saftig variant, som ved å bruke melk skaper et enda mer næringsrikt resultat. Server gjerne en god skive nybakt brød med smør, brunost og et glass melk ved siden av. Nydelig!

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke (50 g) gjær
5 dl lunken Tinemelk® Lettmelk 0,5 % fett
1 ts salt
3 dl Kesam® Mager Naturell 300 g
1 dl solsikkekjerner
5 dl sammalt hvete, grov
8 dl hvetemel

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på hjemmebakt matpakkebrød trenger du to brødformer à 1,5 liter.
    2. Smuldre gjær i en bakebolle. Varm melk til den blir lunken (37 °C). Hell melken i bollen og rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, Kesam®, solsikkekjerner og nesten alt melet. Arbeid deigen smidig og sett den til heving under plast på et lunt sted ca. 40 minutter.
    3. Legg deigen på bakebordet og del den i to. Kna deigen og form brød. Legg dem i godt smurte former. Etterhev under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.
    4. Sett stekeovnen på 200 °C.
    5. Stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter.
    6. Brødene er ferdig når du hører en hul lyd når du banker dem i bunnen. Avkjøl på rist.
      Tips!

      Brødene egner seg godt til frysing.

Tips!

Hvis du ønsker, kan du bruke samme mengde vann i stedet for melk i denne oppskriften..

Kommentar

Kommentarer

  • Nicole

    9 måneder siden
    Hei! Kan jeg tilsette havremel i stedet? hva/hvor mye bør jeg da bytte ut av melet?

    Kommenter  (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei Nicole,

      Klart du kan bytte meltype. Mål opp samme mengde og juster ved å ha oppi litt og litt mel til riktig konsistens på deigen :) Gos bakst!

      Kommenter  (2)


  • Hilde

    12 måneder siden
    Er det mulig å lage brødet uten kesam, altså å sløyfe dette helt? Eventuelt er det mulig å bruke vanilje-yoghurt?

    Kommenter  (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 måneder siden
      Hei Hilde, Du kan ikke sløyfe Kesamen uten å erstatte det med noe, men prøv gjerne med vanilje yoghurt eller rømme :) Gjerne gi oss en tilbakemelding på hvordan resultatet smaker. God bakst!

      Kommenter  (3)


  • Charlotte

    1 år siden
    Jeg har ikke solsikkekjerner, kan det erstattes med feks havregryn eller sløyfes helt?

    Kommenter  (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Charlotte, Du vil ikke få samme resultat med havregryn og anbefaler deg heller å bruke gresskarfrø eller noen andre frø for å få best mulig resultat :) Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (2)


  • Lotte

    2 år siden
    Kan man bruke denne oppskriften i brødbakemaskin? Og hvor mange ganger bør man dele oppskriften da i såfall?

    Kommenter  (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Lotte, Jeg har personlig ikke testet det ut i brødbakemaskin, men kan ikke se noen grunn til at det ikke skal gå :) Ville delt oppskriften i 2 om maskinen bare baker 1 brød av gangen. God bakst!

      Kommenter  (3)


  • Janne

    2 år siden
    Kan creme fraiche brukes istedenfor kesam?

    Kommenter  (25)


  • Brian H Young

    2 år siden
    Forgot to say the most important in the message,,,,,TAKK skal dere ha for ett flott brød, og takk for alt I denne websiden,,,Nice job, and love your foods and breads, hmmm Thank you very much for this site and all your help, even others here are so helpful. Thanks a lot folks, and keep it up..

    Kommenter  (9)


  • Anders

    2 år siden
    Når jeg blander ingrediensene blir deigen veldig bløt, jeg kan ikke ekte den for hånd. Skal det være sånn, eller må jeg ha i mere mel?

    Kommenter  (70)

    • Ingrid

      2 år siden
      Samme her, jeg måtte tilsette mer mel. Spent på hvordan det da går

      Kommenter  (16)


  • Lena

    2 år siden
    Hei! Hva kan jeg bruke isteden for kesam og cottage cheese?

    Kommenter  (30)


  • Stine

    2 år siden
    Kan jeg dele oppskriften på 2? Sånn at jeg kun lager 1 brød?

    Kommenter  (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Stine, Det er ingen problem :) Lykke til!

      Kommenter  (3)


  • Brian H Young

    2 år siden
    I love crispy good grain Norwegian bread. This one looks fantastic. Maa Proeve dette med en gang. Flott

    Kommenter  (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hi Brian, Good to hear, and you should try it sometime :) Takk for tilbakemeldingen.

      Kommenter  (3)

      • Brian H Young

        2 år siden
        Norwegian bread is best. And when I say best, try traveling the world, and then find good bread, Norway is the only place for it, sorry world, but they have the best....Bread,,,for sure..

        Kommenter  (4)

        • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

          2 år siden
          Hi again Brian, That’s so nice to hear :) Here’s a fun fact: Norway is one of the countries with the highest bread consumption in the world.

          Kommenter  (3)

          • Brian Hans Young

            2 år siden
            Hehe, Jada, Og ikke glem kaffee heller, Norway is among one of the highest drinker of this black gold,,,Men heldigvis har jeg alldrig blitt fristet, But I just love this bread on this site, and are still trying to get it like yours, but many many failures,,Men jeg gir ikke opp, og skal til Gressvik, Norway Next week, og da skal jeg kjøpe dette melet igjen, Takk skal dere ha, Jeg har gøy med dette, og en dag skal den bli lik deres, hihi..

            Kommenter  (3)

            • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

              2 år siden
              Hi Brian, Thats nice to hear. Enjoy Norway and good luck with Matpakkebrødet :)

              Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat