Lette og luftige burgerbrød
Enkel•150 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 ½ dlvann
-
1 dlTINE® Lettmelk 1,0 % fett eller annen melk
-
30 g
-
25 ggjær
-
1 tssalt
-
3 sssukker
-
1 stkegg
-
6 ½ dlhvetemel
Til pensling:
-
1 stkegg
-
4 sssesamfrø
Slik gjør du det
-
1
Ha vann og melk i kjele, og varm opp på middels varme. Smelt smør i blandingen.
-
2
Pass på at blandingen er fingervarm. Rør ut gjær i litt av blandingen, og tilsett resten av blandingen, salt, sukker og egg. Rør godt sammen.
-
3
Tilsett mel, og elt til en blank og smidig deig. La deigen heve til dobbel størrelse. Dette tar ca. 45 minutter.
-
4
Dryss litt mel på bakebordet, og hvelv deigen over. Del i 12 deler, og rull hver del til en bolle. Legg bollene på to stekeplater med bakepapir og press bollene lett flate.
-
5
Sett en stor ildfast form i bunnen av stekeovnen, og hell kokende vann i formen. Sett stekeplatene med burgerbrødene inn i ovnen, uten å sette på ovnen. Lukk stekeovnsdøren. La dem heve i ca. 1 time.
-
6
Ta alt ut av ovnen. Forvarm ovnen til 200 grader. Pisk egget, og bruk det til å pensle hvert brød med. Strø over sesamfrø. Stek brødene på 200 grader i 8-10 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist.