Lette og luftige burgerbrød

Lette og luftige burgerbrød

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 150 min
Skikkelige burgere fortjener skikkelige burgerbrød. Oppskriften holder til ca. 12 burgerbrød.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 ½ dl vann
1 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller annen melk
30 g TINE Meierismør
25 g gjær
1 ts salt
3 ss sukker
1 stk egg
6 ½ dl hvetemel

Til pensling:

1 stk egg
4 ss sesamfrø

Slik gjør du det

    1. Ha vann og melk i kjele, og varm opp på middels varme. Smelt smør i blandingen.
    2. Pass på at blandingen er fingervarm. Rør ut gjær i litt av blandingen, og tilsett resten av blandingen, salt, sukker og egg. Rør godt sammen.
    3. Tilsett mel, og elt til en blank og smidig deig. La deigen heve til dobbel størrelse. Dette tar ca. 45 minutter.
    4. Dryss litt mel på bakebordet, og hvelv deigen over. Del i 12 deler, og rull hver del til en bolle. Legg bollene på to stekeplater med bakepapir og press bollene lett flate.
    5. Sett en stor ildfast form i bunnen av stekeovnen, og hell kokende vann i formen. Sett stekeplatene med burgerbrødene inn i ovnen, uten å sette på ovnen. Lukk stekeovnsdøren. La dem heve i ca. 1 time.
    6. Ta alt ut av ovnen. Forvarm ovnen til 200 grader. Pisk egget, og bruk det til å pensle hvert brød med. Strø over sesamfrø. Stek brødene på 200 grader i 8-10 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist.
Tips!

#1: Burgerbrødene kan fryses.

#2: Ønsker du litt ekstra smak på burgerbrødene, kan du tilsette 1-2 ts tørket krydder, som timian, rosmarin eller oregano i deigen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat