Knekkebrød med tranebær

Knekkebrød med tranebær

10
  • Enkel
  • 60 min
  • 20 min
Oppskrift på knekkebrød med flere ulike typer frø. Sammen med smør og Kefir gir dette en herlig smak på baksten. Knekkebrødene blir ekstra spennende med tranebær. Resultatet blir sprø og knasende gode knekkebrød som er perfekt til både frokost, lunsj og kvelds.

Ingredienser

3 ½ dl hvetemel
3 ½ dl sammalt hvete, fin
1 ½ ts natron
1 ts salt
1 dl gresskarfrø
1 dl solsikkekjerner
3 ss linfrø
1 dl tørkede ferske tranebær
100 g smeltet TINE Meierismør
6 dl TINE Kefir Økologisk

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Smelt smøret i en liten kjele. Bland sammen hvetemel, sammalt fint hvetemel, natron, salt, gresskarfrø, solsikkefrø og linfrø i en bolle.
    2. Tilsett tranebær, smeltet smør og Kefir i bollen. Rør sammen til en glatt og klissete røre.
    3. Fordel skjeer med røre på bakepapir og smør dem ut til 10-15 cm store sirkler. Bruk baksiden av en skje dyppet i vann for å smøre dem utover.
      Tips!

      Stek gjerne to brett samtidig. Da må du bytte plass på brettene halvveis i steketiden.

    4. Stek knekkebrødene midt i ovnen i ca. 20 minutter. La knekkebrødene tørke i den avslåtte ovnen med døren litt åpen i 30 minutter.
    5. Avkjøl helt og oppbevar knekkebrødene i en boks. Lag gjerne en stor porsjon, knekkebrødene har en holdbarhet på ca. 30 dager.
Tips!

Knekkebrød bør ikke lagres i helt lufttett boks eller plastpose, da det kan føre til at de blir myke. Den beste måten å lagre dem på er enten i en god, gammeldags kakeboks i metall eller i en papirpose, da disse «puster» og slipper ut fuktighet.

Kommentarer

  • Trine Hovland

    8 måneder siden
    Hei, Veldig gode på smak, men mine ble ikke sprøe, til tross for at de tørket lengre enn oppgitt. Jeg brukte speltmel. Kan dette virke inn?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Trine,

      Så leit at de ikke ble sprøe. Kan det hende de ikke lå lenge nok å hvilte før du hadde de i en boks? Håper du prøver igjen og de blir sprøe :)

       (0)


  • Astrid

    1 år siden
    mine ble slett ikke sprø!! Hva gjorde jeg feil?Skal det være varmluft? Det står ikke i oppskriften.....

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Astrid,

      Fulgte du trinn 4 for å tørke ut knekkebrødene? Om du ikke gjorde dette vil dette hjelpe med å få sprø knekkebrød :) God bakst videre!

       (0)


  • Else Sande

    3 år siden
    Kan man bruke bakepulver i stedet for natron? I så fall, samme mengde?

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Else, Det går fint an å bytte ut natron med bakepulver, men natron fungerer best i oppskrifter med syrnede produkter. Bruk samme mengde :) Lykke til!

       (1)


  • Maja

    3 år siden
    Hei! Er det mulig å bruke kulturmelk i stedet for kefir?

     (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Maja, Du kan fint erstatte Kefiren med Kulturmelk. Lykke til :)

       (0)


  • Signe R Laustsen

    4 år siden
    Hvis hvert knekkebrød skal være 15 cm, så får jeg plass til 4stk på hvert stekebrett. Altså må jeg bruke 4 brett. Regner med at jeg kan sette i hvertfall 2 brett i ovnen samtidig?

     (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Signe, Du kan fint steke to brett samtidig, men husk å bytt plass på brettene når du har stekt de halvveis, slik at de får like mye tid med overvarme. Lykke til :)

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat