
Knekkebrød med tranebær
Enkel•60 min20 min
Oppskrift på knekkebrød med flere ulike typer frø. Sammen med smør og Kefir gir dette en herlig smak på baksten. Knekkebrødene blir ekstra spennende med tranebær. Resultatet blir sprø og knasende gode knekkebrød som er perfekt til både frokost, lunsj og kvelds.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 ½ dlhvetemel
-
3 ½ dlsammalt hvete, fin
-
1 ½ tsnatron
-
1 tssalt
-
1 dlgresskarfrø
-
1 dlsolsikkekjerner
-
3 sslinfrø
-
1 dltørkede ferske tranebær
-
100 gsmeltet TINE® Meierismør
-
6 dl
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Smelt smøret i en liten kjele. Bland sammen hvetemel, sammalt fint hvetemel, natron, salt, gresskarfrø, solsikkefrø og linfrø i en bolle.
-
2
Tilsett tranebær, smeltet smør og Kefir i bollen. Rør sammen til en glatt og klissete røre.
-
3
Fordel skjeer med røre på bakepapir og smør dem ut til 10-15 cm store sirkler. Bruk baksiden av en skje dyppet i vann for å smøre dem utover.
Tips
Stek gjerne to brett samtidig. Da må du bytte plass på brettene halvveis i steketiden.
-
4
Stek knekkebrødene midt i ovnen i ca. 20 minutter. La knekkebrødene tørke i den avslåtte ovnen med døren litt åpen i 30 minutter.
-
5
Avkjøl helt og oppbevar knekkebrødene i en boks. Lag gjerne en stor porsjon, knekkebrødene har en holdbarhet på ca. 30 dager.