Håndkle og blad
Knekkebrød med tranebær
(4949)

Knekkebrød med tranebær

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

 • Steketid

Oppskrift på knekkebrød med flere ulike typer frø. Sammen med smør og Kefir gir dette en herlig smak på baksten. Knekkebrødene blir ekstra spennende med tranebær. Resultatet blir sprø og knasende gode knekkebrød som er perfekt til både frokost, lunsj og kvelds.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

3 ½ dlhvetemel
3 ½ dlsammalt hvete, fin
1 ½ tsnatron
1 tssalt
1 dlgresskarfrø
1 dlsolsikkekjerner
3 sslinfrø
1 dltørkede tranebær
100 gsmeltet TINE Meierismør
6 dlTINE Kefir Økologisk
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200 °C. Smelt smøret i en liten kjele. Bland sammen hvetemel, sammalt fint hvetemel, natron, salt, gresskarfrø, solsikkefrø og linfrø i en bolle.
  2. Tilsett tranebær, smeltet smør og Kefir i bollen. Rør sammen til en glatt og klissete røre.
  3. Fordel skjeer med røre på bakepapir og smør dem ut til 10-15 cm store sirkler. Bruk baksiden av en skje dyppet i vann for å smøre dem utover.
   Blått hjerte
   Tips!

   Stek gjerne to brett samtidig. Da må du bytte plass på brettene halvveis i steketiden.

  4. Stek knekkebrødene midt i ovnen i ca. 20 minutter. La knekkebrødene tørke i den avslåtte ovnen med døren litt åpen i 30 minutter.
  5. Avkjøl helt og oppbevar knekkebrødene i en boks. Lag gjerne en stor porsjon, knekkebrødene har en holdbarhet på ca. 30 dager.
Blått hjerte
Tips!

Knekkebrød bør ikke lagres i helt lufttett boks eller plastpose, da det kan føre til at de blir myke. Den beste måten å lagre dem på er enten i en god, gammeldags kakeboks i metall eller i en papirpose, da disse «puster» og slipper ut fuktighet.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat