Knekkebrød med tranebær

Knekkebrød med tranebær

10
 • Enkel
 • 60 min
 • 20 min
Oppskrift på knekkebrød med flere ulike typer frø. Sammen med smør og Kefir gir dette en herlig smak på baksten. Knekkebrødene blir ekstra spennende med tranebær. Resultatet blir sprø og knasende gode knekkebrød som er perfekt til både frokost, lunsj og kvelds.

Ingredienser

3 ½ dl hvetemel
3 ½ dl sammalt hvete, fin
1 ½ ts natron
1 ts salt
1 dl gresskarfrø
1 dl solsikkekjerner
3 ss linfrø
1 dl tørkede ferske tranebær
100 g smeltet TINE Meierismør
6 dl TINE Kefir Økologisk

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200 °C. Smelt smøret i en liten kjele. Bland sammen hvetemel, sammalt fint hvetemel, natron, salt, gresskarfrø, solsikkefrø og linfrø i en bolle.
  2. Tilsett tranebær, smeltet smør og Kefir i bollen. Rør sammen til en glatt og klissete røre.
  3. Fordel skjeer med røre på bakepapir og smør dem ut til 10-15 cm store sirkler. Bruk baksiden av en skje dyppet i vann for å smøre dem utover.
   Tips

   Stek gjerne to brett samtidig. Da må du bytte plass på brettene halvveis i steketiden.

  4. Stek knekkebrødene midt i ovnen i ca. 20 minutter. La knekkebrødene tørke i den avslåtte ovnen med døren litt åpen i 30 minutter.
  5. Avkjøl helt og oppbevar knekkebrødene i en boks. Lag gjerne en stor porsjon, knekkebrødene har en holdbarhet på ca. 30 dager.
Tips

Knekkebrød bør ikke lagres i helt lufttett boks eller plastpose, da det kan føre til at de blir myke. Den beste måten å lagre dem på er enten i en god, gammeldags kakeboks i metall eller i en papirpose, da disse «puster» og slipper ut fuktighet.

Kommentarer

 • Trine Hovland

  1 år siden
  Hei, Veldig gode på smak, men mine ble ikke sprøe, til tross for at de tørket lengre enn oppgitt. Jeg brukte speltmel. Kan dette virke inn?

   (0)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   1 år siden
   Hei Trine,

   Så leit at de ikke ble sprøe. Kan det hende de ikke lå lenge nok å hvilte før du hadde de i en boks? Håper du prøver igjen og de blir sprøe :)

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat