Saftig grovbrød
Oppskrift på mettende og godt brød med hvete og rug, hvetekli, linfrø og solsikkekjerner. Med Skumma Kulturmjølk lover vi at dette brødet blir enda saftigere enn vanlige grovbrød.
Enkel•2 t 45 min•2 personer
Ingredienser
- 13 dl sammalt hvete, fin
- 4 dl sammalt rug, fin
- 4 dl sammalt hvete, grov
- 75 g gjær
- 9 dl hvetekli
- 1 dl linfrø
- 1 dl solsikkekjerner
- 2 ts salt
- 8 dl lunkent vann
- 1 l TINE Skumma Kulturmjølk
- 2 ss rapsolje, eller annen nøytral olje
Slik gjør du
1
Bland alle ingrediensene til en ganske løs deig. La deigen forheve, dekket med plast eller lokk i 1 time. Deigen er ganske løs så den skal ikke eltes med hendene etter heving.
2
Press luften ut av deigen og la den heve opp en gang til i ca. 30 minutter.
3
Press ut luften av deigen en gang til og fordel i brødformer på 1,5 - 2 liter.
4
Stek brødene på 220 °C på nederste rille, ca. 1 time. Avkjøl på rist.
TipsSkjær halve brød i skiver og frys ned slik at du har fryseren full av brød du kan tine opp etter behov.