Julens nøttebrød

Julens nøttebrød

Kommentarer 9
  • Enkel
  • 60 min
Denne enkle oppskriften gir to velsmakende brød som også er hyggelige å gi bort. Pakk de inn i pent papir og pynt med en fin sløyfe. En hyggelig gave som garantert blir godt mottatt.

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g gjær
2 ts honning
4 dl TINE Skumma Kulturmjølk
2 ss smeltet TINE Meierismør
150 g valnøtter
150 g hasselnøtter
500 g hvetemel
1 ts salt
1 ss sukker
1 dl sesamfrø

Pensling:

1 stk sammenvispet egg

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Grovhakk nøtter. Smelt smør og bland det med melken. Rør gjæren ut i den lunkne melkeblandingen.
    3. Tilsett salt, sukker, mel, honning, nøtter og sesamfrø og elt deigen jevn og smidig. La den heve til dobbel størrelse.
    4. Bak ut to runde brød og la dem etterheve på et lunt sted ca. 20 minutter.
    5. Pensle med sammenvispet egg og stek brødene på nederste rille i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist.
Tips!

Gjærbakst er alltid best nylaget, men går fint å fryse ned. Lag derfor gjerne stor porsjon om du har plass i fryseboksen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Anne Mette

    11 måneder siden
    Hei .Hva er 2/5l kulturmelk på valnøtt brødene ? Og kan man bruke soya melk istedet.mvh Anne Mette

    Kommenter  (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei, Anne Mette! Det betyr 0,4 liter, som vi nå endrer til desiliter i oppskriften. Du kan fint erstatte melk med soyamelk :)

      Kommenter  (0)


  • Ingrid

    4 år siden
    Litt misvisende tidsangivelse her? Det tar jo mye mer enn 15 minutter, dette.

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Det har du helt rett i! Det skal vi få rettet opp. Takk for tilbakemeldingen!

      Kommenter  (0)


  • Siri

    4 år siden
    Jeg smeltet smør og honning sammen-det fungerte veldig bra!

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Siri, Så bra! Takk for tilbakemeldingen. God jul :)

      Kommenter  (0)


  • Inga

    5 år siden
    det står 2 ts honning i i ingredienslista, men når skal jeg ha i honningen? det står det nemlig ingenting om under "slik gjør du" :)

    Kommenter  (3)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei Inga! Honningen skal i sammen med salt, sukker, mel, nøtter og sesamfrø i punkt 3. Takk for tilbakemeldingen, håper nøttebrødet ble vellykket.

      Kommenter  (1)


  • Stine

    5 år siden
    Nydelig! Anbefales;0)

    Kommenter  (4)


Det er mye kjærlighet i god mat