Julens nøttebrød

Julens nøttebrød

9
  • Enkel
  • 60 min
Denne enkle oppskriften gir to velsmakende brød som også er hyggelige å gi bort. Pakk de inn i pent papir og pynt med en fin sløyfe. En hyggelig gave som garantert blir godt mottatt.

Ingredienser

50 g gjær
2 ts honning
4 dl TINE Skumma Kulturmjølk
2 ss smeltet TINE Meierismør
150 g valnøtter
150 g hasselnøtter
500 g hvetemel
1 ts salt
1 ss sukker
1 dl sesamfrø

Pensling:

1 stk sammenvispet egg

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Grovhakk nøtter. Smelt smør og bland det med melken. Rør gjæren ut i den lunkne melkeblandingen.
    3. Tilsett salt, sukker, mel, honning, nøtter og sesamfrø og elt deigen jevn og smidig. La den heve til dobbel størrelse.
    4. Bak ut to runde brød og la dem etterheve på et lunt sted ca. 20 minutter.
    5. Pensle med sammenvispet egg og stek brødene på nederste rille i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist.
Tips

Gjærbakst er alltid best nylaget, men går fint å fryse ned. Lag derfor gjerne stor porsjon om du har plass i fryseboksen.

Kommentarer

  • Anne Mette

    2 år siden
    Hei .Hva er 2/5l kulturmelk på valnøtt brødene ? Og kan man bruke soya melk istedet.mvh Anne Mette

     (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      2 år siden
      Hei, Anne Mette! Det betyr 0,4 liter, som vi nå endrer til desiliter i oppskriften. Du kan fint erstatte melk med soyamelk :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat