
Julens nøttebrød
Denne enkle oppskriften gir to velsmakende brød som også er hyggelige å gi bort. Pakk de inn i pent papir og pynt med en fin sløyfe. En hyggelig gave som garantert blir godt mottatt.

Ingredienser
Antall porsjoner
2
Ingredienser
Pensling:
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 200 °C.
- 2
Grovhakk nøtter. Smelt smør og bland det med melken. Rør gjæren ut i den lunkne melkeblandingen.
- 3
Tilsett salt, sukker, mel, honning, nøtter og sesamfrø og elt deigen jevn og smidig. La den heve til dobbel størrelse.
- 4
Bak ut to runde brød og la dem etterheve på et lunt sted ca. 20 minutter.
- 5
Pensle med sammenvispet egg og stek brødene på nederste rille i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist.
Tips
Gjærbakst er alltid best nylaget, men går fint å fryse ned. Lag derfor gjerne stor porsjon om du har plass i fryseboksen.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



