
Julens nøttebrød
Enkel•60 min min
Denne enkle oppskriften gir to velsmakende brød som også er hyggelige å gi bort. Pakk de inn i pent papir og pynt med en fin sløyfe. En hyggelig gave som garantert blir godt mottatt.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
50 ggjær
-
2 tshonning
-
4 dl
-
2 sssmeltet TINE® Meierismør
-
150 gvalnøtter
-
150 ghasselnøtter
-
500 ghvetemel
-
1 tssalt
-
1 sssukker
-
1 dlsesamfrø
Pensling:
-
1 stksammenvispet egg
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C.
-
2
Grovhakk nøtter. Smelt smør og bland det med melken. Rør gjæren ut i den lunkne melkeblandingen.
-
3
Tilsett salt, sukker, mel, honning, nøtter og sesamfrø og elt deigen jevn og smidig. La den heve til dobbel størrelse.
-
4
Bak ut to runde brød og la dem etterheve på et lunt sted ca. 20 minutter.
-
5
Pensle med sammenvispet egg og stek brødene på nederste rille i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist.