Oppskrift på Julens nøttebrød
7

Julens nøttebrød

(38)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne enkle oppskriften gir to velsmakende brød som også er hyggelige å gi bort. Pakk de inn i pent papir og pynt med en fin sløyfe. En hyggelig gave som garantert blir godt mottatt.

Antall porsjoner

2

Ingredienser

50 ggjær
2 tshonning
⅖ lTINE Skumma Kulturmjølk
2 sssmeltet TINE Meierismør
150 gvalnøtter
150 ghasselnøtter
500 ghvetemel
1 tssalt
1 sssukker
1 dlsesamfrø

Pensling:

1 stksammenvispet egg

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Grovhakk nøtter. Smelt smør og bland det med melken. Rør gjæren ut i den lunkne melkeblandingen.
    3. Tilsett salt, sukker, mel, honning, nøtter og sesamfrø og elt deigen jevn og smidig. La den heve til dobbel størrelse.
    4. Bak ut to runde brød og la dem etterheve på et lunt sted ca. 20 minutter.
    5. Pensle med sammenvispet egg og stek brødene på nederste rille i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist.

Tips:

Gjærbakst er alltid best nylaget, men går fint å fryse ned. Lag derfor gjerne stor porsjon om du har plass i fryseboksen.

Kommentarer