Hjemmelaget knekkebrød

Hjemmelaget knekkebrød

26
  • Enkel
  • 90 min
  • 70 min
Knasende godt hjemmelaget knekkebrød med linfrø, sesamfrø og solsikkekjerner. Nydelig til syltetøy eller en god ost.

Ingredienser

4 dl sammalt hvete, grov
4 dl store havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 ts salt
7 dl vann

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen, helst på varmluft, på 160 °C.
    2. Bland sammen mel, havregryn, solsikkekjerne, sesamfrø, linfrø og salt. Rør inn vannet og fordel blandingen på 2 stekeovnsplater kledd med bakepapir. Bruk slikkepott eller en vætet flat kniv og fordel blandingen jevnt utover.
    3. Fordel/skjær i passende biter, gjerne med en pizzaskjærer, slik at det blir markert en viss oppdeling. Stek begge platene samtidig i 1 time og 10 minutter.
    4. Etter halvgått steketid tar du ut platene. Bruk en saks og klipp de halvstekte knekkebrødene fra hverandre.
    5. La stekeovnsplatene bytte plass i ovnen. Stek så videre til knekkebrødene er sprø. Bruk gjerne saksen igjen om knekkebrødene henger sammen etter siste stekingen. Da får du fine, jevne kanter.
    6. Skulle knekkebrødene ikke være helt gjennomsprø etter endt steketid, kan du brekke de fra hverandre og la de ligge i stekeovnen videre på 100 °C med døren litt på gløtt. På denne måten vil de tørke ytterligere.
    7. Avkjøl knekkebrødene på rist og oppbevar dem i tett boks eller glass.
      Tips!

      Knekkebrødene smaker nydelig med snøfrisk litt reddiker og karse på toppen.

Tips!

Ekstra spennende blir disse knekkebrødene om du tilsetter deigen litt karve, tørket urtekrydder eller revet ost.

Kommentarer

  • Mira

    4 måneder siden
    Hei:-) Et tips! De som ikke har varmluft, men bare over- og undervarme kan fint fordele denne røren på tre bakepapirkledde stekeplater. Stek de hver for seg, midt i ovnen, i en time og ti min. Det tar litt tid men knekkebrødene blir veldig sprø og gode!

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Mira!

      Det er også en mulighet. Godt tips! :)

       (0)


  • Cecilie

    5 måneder siden
    Denne har jeg prøvd nå hele 6 ganger! Perfekt resultat hver gang! I tillegg har jeg mått delt den med venner og kollegaer × antall ganger fordi alle blir så misunnelig på lunchen min når jeg drar frem disse :-) tusen takk!!

     (0)


  • Marte

    3 år siden
    Skal deigen bli litt rennende? Var på en måte kornblanding med litt brunt vann omkring..

     (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Marte, Røren til knekkebrød skal være litt grøtete i konsistensen, slik at du må smøre den ut på bakepapiret :)

       (14)


  • Paulina

    3 år siden
    Hva er næringsinholdet i disse knekkebrøene? er det langt fra lavkarbo knekkebrød? :) eller anses disse knekkebrødene som "sunne".

     (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Paulina, Vi har ikke beregnet næringsinnholdet i våre oppskrifter, men fokuserer heller på å lage oppskrifter som gir varierte og velsmakende retter eller bakst. I denne oppskriften bruker vi bare sammalt mel og frø, noe som gjør knekkebrødene ekstra grove, så du kan fint spise disse med god samvittighet. Lykke til :)

       (1)


  • Gode

    3 år siden
    De ble veldig gode vi hadde oppi litt honning Så de ble litt søtere

     (9)


  • Rita

    4 år siden
    Kan man ha ovnsdøren på gløtt hele steketiden? Hvis man har to eller flere brett i med varmluft, må man da flytte om på brettene for å få alle sprø og brune? :)

     (16)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Rita, Det beste er å ha ovnen lukket slik at ikke tempraturen synker under steking. Det kan være lurt å flytte brettene ,så blir mer jevn steking, selv om varmluften også bidrar med det. Lykke til:)

       (10)


  • Iromie

    4 år siden
    Hva er steketid og steketemperatur om man ikke har varmluftsovn?

     (1)

    • Liv

      4 år siden
      Jeg stekte disse uten varmluft i går. Samme temp, men brukte faktisk litt kortere steketid (veldig avhengig av ovn)

       (2)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Iromie, Du bruker samme steketemperatur uansett, men siden stekovnene kan være litt forskjellige, så kan steketiden variere. Vi anbefaler deg å ha ovnsdøren "litt på gløtt" slik at fuktigheten blir luftet ut. Lykke til :)

       (1)


  • Heddy

    5 år siden
    Supergode👍

     (4)


  • Katrine

    6 år siden
    Disse skal jeg prøve! Det står oppbevar i tett boks eller glass - funker type syltetøyglass (ikke dem man kjøper med syltetøy på, men glasskrukker med metallås)? Hvor lenge kan de oppbevares på en slik tett beholder?

     (49)

    • Anne Mari

      8 måneder siden
      Kan noen fra Tine svare på dette spørsmålet??? :)

       (0)

      • Annicken , Kokk og kundekonsulent

        8 måneder siden
        Hei Kathrine og Anne Mari,

        Du kan fint oppbevare de i glass(norgesglass) eller lignende så lenge de er lufttette :) Det er luft som gir gode vekstvilkår for mugg. Under riktig oppbevaring holder de seg godt i 14 dager om ikke lenger. Husk å Se-Lukt-Smak om du er i tvil:)

         (0)


  • Caroline

    6 år siden
    God oppskrift, enkle å lage. Både små og store falt for disse. Første gang jeg laget disse hang stekepapiret seg fast, så jeg gikk til innkjøp av bakepapir i silikon og da ble det bra :)

     (11)


Det er mye kjærlighet i god mat