Hjemmelaget knekkebrød
Enkel•90 min70 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 dlsammalt hvete, grov
-
4 dlstore havregryn
-
2 dlsolsikkekjerner
-
1 dlsesamfrø
-
1 dllinfrø
-
1 tssalt
-
7 dlvann
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen, helst på varmluft, på 160 °C.
-
2
Bland sammen mel, havregryn, solsikkekjerne, sesamfrø, linfrø og salt. Rør inn vannet og fordel blandingen på 2 stekeovnsplater kledd med bakepapir. Bruk slikkepott eller en vætet flat kniv og fordel blandingen jevnt utover.
-
3
Fordel/skjær i passende biter, gjerne med en pizzaskjærer, slik at det blir markert en viss oppdeling. Stek begge platene samtidig i 1 time og 10 minutter.
-
4
Etter halvgått steketid tar du ut platene. Bruk en saks og klipp de halvstekte knekkebrødene fra hverandre.
-
5
La stekeovnsplatene bytte plass i ovnen. Stek så videre til knekkebrødene er sprø. Bruk gjerne saksen igjen om knekkebrødene henger sammen etter siste stekingen. Da får du fine, jevne kanter.
-
6
Skulle knekkebrødene ikke være helt gjennomsprø etter endt steketid, kan du brekke de fra hverandre og la de ligge i stekeovnen videre på 100 °C med døren litt på gløtt. På denne måten vil de tørke ytterligere.
-
7
Avkjøl knekkebrødene på rist og oppbevar dem i tett boks eller glass.
Tips
Knekkebrødene smaker nydelig med snøfrisk litt reddiker og karse på toppen.