
Knekkebrød med Snøfrisk og plommer
Et knasende godt og hjemmelaget knekkebrød med Snøfrisk og plommer. Passer perfekt som en liten snack eller forrett. Utviklet av TINE Inspirasjon i samarbeid med mesterkokk Tom Victor Gausdal.

Ingredienser
Antall porsjoner
Nøtteknekkebrød:
Til servering:
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 160 °C (varmluft).
- 2
Hakk nøtter. Bland nøtter, havregryn, linfrø, sesamfrø, solsikkekjerner, salt, mel og vann sammen med en sleiv. La røren stå i 10 minutter.
- 3
Legg røren på bakepapir på stekeplate som er sprayet med formfett. Legg over et nytt papir og rull over med kjevle, slik at det blir jevnt og tynt.
- 4
Fjern det øverste papiret og stek knekkebrødet til det blir gyllent og helt sprøtt, 30-40 minutter.
Til servering:
- 5
Fjern steinen fra plommene og la dem trekke i litt sukker og vann i ca. 5 minutter.
- 6
Server knekkebrød med Snøfrisk og kokt plomme på toppen. Pynt gjerne med litt friske urter.
Tips
Dersom du ønsker jevn størrelse på knekkebrødene, kan det være lurt å bruke en kniv og skjære dem ut, nesten gjennom, før du putter dem i ovnen.