Hasselnøtt- og fikencrisp

Hasselnøtt- og fikencrisp

0
0
Enkel75 min
Sødme kler de fleste oster og disse sprø kjeksene har både nøtter og tørket frukt som er perfekt tilbehør. Sødmen i disse kjeksene er spesielt egnet til kraftige og litt salte blåmuggoster som gorgonzola, roquefort og Kraftkar. Bytt gjerne ut fiken og aprikos med rosiner, svisker eller dadler.

Ingredienser

Antall stykker

  • 2 ½ dl
    hvetemel
  • 2 ½ dl
    fint rugmel
  • ½ ts
    salt
  • 2 ts
    bakepulver
  • ½ dl
    sesamfrø
  • ½ dl
    linfrø
  • ½ dl
    solsikkekjerner
  • 2 ½ dl
    hasselnøtter
  • 1 ½ dl
    tørket fikener
  • 1 ½ dl
    tørket aprikoser
  • 5 dl
  • 1 dl
    honning
  • 3 ss
    sirup

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 180 °C. Rør alle ingrediensene sammen til en løs deig. Hell i en stor brødform dekket med bakepapir.

  2. 2

    Stek brødet i 40-45 minutter eller til akkurat gjennomstekt. Avkjøl og la stå i kjøleskapet overnatten så det setter seg.

  3. 3

    Sett ovnen på 150 °C. Skjær brødet i så tynne skiver som mulig og legg utover et stekebrett dekket med bakepapir.

  4. 4

    Stek i 15-20 minutter eller til sprø og gylne. Snu gjerne skiven en gang underveis. Avkjøl på rist.

Del denne oppskriften: