Hasselnøtt- og fikencrisp
Enkel•75 min20 min
Sødme kler de fleste oster og disse sprø kjeksene har både nøtter og tørket frukt som er perfekt tilbehør. Sødmen i disse kjeksene er spesielt egnet til kraftige og litt salte blåmuggoster som gorgonzola, roquefort og Kraftkar. Bytt gjerne ut fiken og aprikos med rosiner, svisker eller dadler.
Ingredienser
Antall stykker
-
2 ½ dlhvetemel
-
2 ½ dlfint rugmel
-
½ tssalt
-
2 tsbakepulver
-
½ dlsesamfrø
-
½ dllinfrø
-
½ dlsolsikkekjerner
-
2 ½ dlhasselnøtter
-
1 ½ dltørket fikener
-
1 ½ dltørket aprikoser
-
5 dl
-
1 dlhonning
-
3 sssirup
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 180 °C. Rør alle ingrediensene sammen til en løs deig. Hell i en stor brødform dekket med bakepapir.
-
2
Stek brødet i 40-45 minutter eller til akkurat gjennomstekt. Avkjøl og la stå i kjøleskapet overnatten så det setter seg.
-
3
Sett ovnen på 150 °C. Skjær brødet i så tynne skiver som mulig og legg utover et stekebrett dekket med bakepapir.
-
4
Stek i 15-20 minutter eller til sprø og gylne. Snu gjerne skiven en gang underveis. Avkjøl på rist.