Hasselnøtt- og fikencrisp

Hasselnøtt- og fikencrisp

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 75 min
  • 20 min
Sødme kler de fleste oster og disse sprø kjeksene har både nøtter og tørket frukt som er perfekt tilbehør. Sødmen i disse kjeksene er spesielt egnet til kraftige og litt salte blåmuggoster som gorgonzola, roquefort og Kraftkar. Bytt gjerne ut fiken og aprikos med rosiner, svisker eller dadler.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 ½ dl hvetemel
2 ½ dl fint rugmel
½ ts salt
2 ts bakepulver
½ dl sesamfrø
½ dl linfrø
½ dl solsikkekjerner
2 ½ dl hasselnøtter
1 ½ dl tørket fikener
1 ½ dl tørket aprikoser
5 dl TINE Skumma Kulturmjølk
1 dl honning
3 ss sirup

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 180 °C. Rør alle ingrediensene sammen til en løs deig. Hell i en stor brødform dekket med bakepapir.
    2. Stek brødet i 40-45 minutter eller til akkurat gjennomstekt. Avkjøl og la stå i kjøleskapet overnatten så det setter seg.
    3. Sett ovnen på 150 °C. Skjær brødet i så tynne skiver som mulig og legg utover et stekebrett dekket med bakepapir.
    4. Stek i 15-20 minutter eller til sprø og gylne. Snu gjerne skiven en gang underveis. Avkjøl på rist.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat