placeholder image
0

Hamburgerbrød med Cottage Cheese

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Hamburgerbrød/rundstykker med Cottage Cheese er lette å lage, saftige og holder seg ferske i flere dager.

Antall stykker

Ingredienser

30 gTINE Meierismør
4 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
30 gfersk gjær
150 gTINE Cottage Cheese Original
200 gbyggmel
300 ghvetemel
½ tssalt

Pensling

1 ssTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 stkeggeplomme
1 tssesamfrø
1 ssgresskarkjerner

Slik gjør du det

    1. Smelt smør, tilsett melk og varm opp til ca. 37 °C, rør ut gjæren med litt av den lunkne væsken.
    2. Tilsett Cottage Cheese, mel og salt og elt god sammen. La deigen heve på et lunt sted, til dobbel størrelse.
    3. Trill ut til deigen til boller, trykk de litt flate og sett dem på bakepapirkledd stekebrett. Etterhev i ca. 20 min på et lunt sted.
    4. Forvarm stekeovnen til 225 °C.
    5. Pisk eggeplommen med melk og pensle hamburgerbrødene. Dryss over frø og stek hamburgerbrødene på midterste rille, 10-12 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.

Tips:

Byggmel kan erstattes med havregryn dersom du ønsker grovere hamburgerbrød. Varier gjerne med andre type frø på toppen som solsikkefrø eller valmuefrø. 

Kommentarer