Hamburgerbrød med Cottage Cheese
Hamburgerbrød/rundstykker med Cottage Cheese er lette å lage, saftige og holder seg ferske i flere dager.
Enkel•1 t 30 min•8 personer
Ingredienser
- 30 g TINE® Meierismør
- 4 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 30 g fersk gjær
- 150 g TINE® Cottage Cheese Original
- 200 g byggmel
- 300 g hvetemel
- 0.5 ts salt
Pensling
- 1 ss TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 1 stykk eggeplomme
- 1 ts sesamfrø
- 1 ss gresskarkjerner
Slik gjør du
1
Smelt smør, tilsett melk og varm opp til ca. 37 °C, rør ut gjæren med litt av den lunkne væsken.
2
Tilsett Cottage Cheese, mel og salt og elt god sammen. La deigen heve på et lunt sted, til dobbel størrelse.
3
Trill ut til deigen til boller, trykk de litt flate og sett dem på bakepapirkledd stekebrett. Etterhev i ca. 20 min på et lunt sted.
4
Forvarm stekeovnen til 225 °C.
5
Pisk eggeplommen med melk og pensle hamburgerbrødene. Dryss over frø og stek hamburgerbrødene på midterste rille, 10-12 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.
TipsHusk å ikke kaste eggehviten. Denne kan du fint bruke i en god omelett eller til baking.
TipsByggmel kan erstattes med havregryn dersom du ønsker grovere hamburgerbrød. Varier gjerne med andre type frø på toppen som solsikkefrø eller valmuefrø.