Hamburgerbrød med Cottage Cheese
Enkel•90 min12 min
Hamburgerbrød/rundstykker med Cottage Cheese er lette å lage, saftige og holder seg ferske i flere dager.
Ingredienser
Antall stykker
-
30 g
-
4 dl
-
30 gfersk gjær
-
150 g
-
200 gbyggmel
-
300 ghvetemel
-
½ tssalt
Pensling
-
1 ss
-
1 stkeggeplomme
-
1 tssesamfrø
-
1 ssgresskarkjerner
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør, tilsett melk og varm opp til ca. 37 °C, rør ut gjæren med litt av den lunkne væsken.
-
2
Tilsett Cottage Cheese, mel og salt og elt god sammen. La deigen heve på et lunt sted, til dobbel størrelse.
-
3
Trill ut til deigen til boller, trykk de litt flate og sett dem på bakepapirkledd stekebrett. Etterhev i ca. 20 min på et lunt sted.
-
4
Forvarm stekeovnen til 225 °C.
-
5
Pisk eggeplommen med melk og pensle hamburgerbrødene. Dryss over frø og stek hamburgerbrødene på midterste rille, 10-12 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.
Tips
Husk å ikke kaste eggehviten. Denne kan du fint bruke i en god omelett eller til baking.