Hamburgerbrød med Cottage Cheese

Hamburgerbrød med Cottage Cheese

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 90 min
  • 12 min
Hamburgerbrød/rundstykker med Cottage Cheese er lette å lage, saftige og holder seg ferske i flere dager.

Ingredienser

Antall porsjoner

30 g TINE Meierismør
4 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
30 g fersk gjær
150 g TINE Cottage Cheese Original
200 g byggmel
300 g hvetemel
½ ts salt

Pensling

1 ss Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 stk eggeplomme
1 ts sesamfrø
1 ss gresskarkjerner

Slik gjør du det

    1. Smelt smør, tilsett melk og varm opp til ca. 37 °C, rør ut gjæren med litt av den lunkne væsken.
    2. Tilsett Cottage Cheese, mel og salt og elt god sammen. La deigen heve på et lunt sted, til dobbel størrelse.
    3. Trill ut til deigen til boller, trykk de litt flate og sett dem på bakepapirkledd stekebrett. Etterhev i ca. 20 min på et lunt sted.
    4. Forvarm stekeovnen til 225 °C.
    5. Pisk eggeplommen med melk og pensle hamburgerbrødene. Dryss over frø og stek hamburgerbrødene på midterste rille, 10-12 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.
Tips!

Byggmel kan erstattes med havregryn dersom du ønsker grovere hamburgerbrød. Varier gjerne med andre type frø på toppen som solsikkefrø eller valmuefrø. 

Kommentar

Kommentarer

  • Vibeke

    7 måneder siden
    Denna var veldig god!

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Så hyggelig at Hamburgerbrødene med Cottage Cheese smakte. Vibeke :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat