Grytebrød med Kesam®

Grytebrød med Kesam®

0
8
Enkel105 min
Lag hjemmelaget proteinrikt brød på 1-2-3!

Ingredienser

Antall stykker

  • 50 g
    gjær
  • 4 dl
    lunkent vann
  • 3 dl
  • 2 ss
    gresskarkjerner
  • 2 ss
    linfrø
  • 3 ss
    sesamfrø
  • 6 dl
    sammalt hvetemel
  • 6 dl
    finmalt speltmel
  • 3 ts
    salt

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha gjær i en bakebolle. Tilsett lunkent vann og rør til gjæren er løst opp. Ha i Kesam® og frø. Bland alt til en jevn røre. Ha i mel og salt. Se an på slutten om du trenger alt melet, eventuelt spe på med mer vann om du ønsker en mer klissete deig.

  2. 2

    Del deigen og form 2 runde brød for hånd. Legg brødene på et bakepapir eller melet bakebord mens de hever i 45 minutter.

  3. 3

    Varm opp en ildfast gryte med lokk i ovnen på 250 °C. Når brødet har hevet klart, gjør et snitt i brødet med en kniv. Plasser brødet i den glovarme gryta og sett på lokket. Stek på 250 °C i 30 minutter.

  4. 4

    Ta av lokket og senk temperaturen til 220 °C. Stek videre i 20 minutter. Gjør det samme med neste brød.

Tips

Bruk de frøene du har hjemme og liker. Om du ikke har en gryte som tåler ovn, kan du bruke en brødform.

Del denne oppskriften: