Skip to main content

Grovt brød med Kesam®

Enkel
2t 40min

Med Kesam® i brøddeigen får du saftige og gode brød som metter. Dessuten holder brødene seg ferske og gode lenger.

3.7
(196)
Next ImageGrovt brød med Kesam®

Ingredienser

Antall porsjoner

2

Ingredienser

50 g
gjær
5 dl
lunkent vann
1.5 ts
salt
3 ss
olje
300 g
50 g
linfrø
50 g
hvetekli
50 g
hvetekim
100 g
sammalt rug, fin
200 g
sammalt hvete, fin
500 g
hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Rør ut gjæren i lunkent vann. Tilsett Kesam®, linfrø, hvetekli, hvetekim, sammalt rug fin, sammalt hvete fin, salt, olje og mesteparten av hvetemelet.

    Tips

    Du kan fint bruke TINE Kesam® Mager i stedet for Original

  2. Elt deigen i ca 8 minutter. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Deigen skal være litt bløt.

    Tips

    Brødene blir luftigere dersom du har en lett bløt deig. Er den for bløt, kan du tilsette litt og litt hvetemel.

  3. Dekk til med plast og la deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse. Det vil ta en times tid.

  4. Form deigen til to brød og legg brødene i smurte brødformer.

  5. Etterhhev brødene på et lunt sted i ca 40 minutter.

  6. Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200 °C i ca 45 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Skjær halve brød i skiver og frys ned slik at du har fryseren full av brød du kan tine opp etter behov.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter