Grovt brød med Kesam

Grovt brød med Kesam®

25
193
Enkel160 min
Med Kesam® i brøddeigen får du saftige og gode brød som metter. Dessuten holder brødene seg ferske og gode lenger.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 50 g
    gjær
  • 5 dl
    lunkent vann
  • 1 ½ ts
    salt
  • 3 ss
    olje
  • 300 g
    Kesam® Naturell (1 beger)
  • 50 g
    linfrø
  • 50 g
    hvetekli
  • 50 g
    hvetekim
  • 100 g
    sammalt rug, fin
  • 200 g
    sammalt hvete, fin
  • 500 g
    hvetemel

Slik gjør du det

  1. 1

    Rør ut gjæren i lunkent vann. Tilsett Kesam®, linfrø, hvetekli, hvetekim, sammalt rug fin, sammalt hvete fin, salt, olje og mesteparten av hvetemelet.

    Tips

    Du kan fint bruke TINE Kesam® Mager i stedet for Original

  2. 2

    Elt deigen i ca 8 minutter. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Deigen skal være litt bløt.

    Tips

    Brødene blir luftigere dersom du har en lett bløt deig. Er den for bløt, kan du tilsette litt og litt hvetemel.

  3. 3

    Dekk til med plast og la deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse. Det vil ta en times tid.

  4. 4

    Form deigen til to brød og legg brødene i smurte brødformer.

  5. 5

    Etterhhev brødene på et lunt sted i ca 40 minutter.

  6. 6

    Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200 °C i ca 45 minutter.

Tips

Skjær halve brød i skiver og frys ned slik at du har fryseren full av brød du kan tine opp etter behov.

Del denne oppskriften: