Grove tortillalefser

Grove tortillalefser

7
77
Enkel50 min
Lag gjerne tortillalefsene selv. Disse grove variantene er godt egnet til fredagstacoen, wraps eller tilbehør til middagsretter. Grove tortillalefser er også et supert alternativ til brød i matpakken!

Ingredienser

Antall stykker

  • 2 dl
    hvetemel
  • 1 dl
    fint fullkorn byggmel
  • 1 dl
    sammalt hvete, grov
  • 1 ½ dl
    vann
  • ½ ts
    salt

Slik gjør du det

  1. 1

    Kna mel og salt med mesteparten av vannet. Elt deigen godt til du får en fast og smidig deig. Juster eventuelt med mer vann eller mel.

  2. 2

    Del deigen i emner, rull til en kule og kjevle ut til en tynn lefse på et godt melet bord.

  3. 3

    Stek raskt på begge sider på høy varme i en stor stekepanne eller på en takke. Legg til avkjøling under et fuktet kjøkkenhåndkle slik at de holder seg myke.

    Tips

    Har du en elektrisk takke, er det perfekt å steke tortillas på den.

Tips

Tortillalefsene kan fylles med mye forskjellig, for eksempel ost og skinke, grillet kylling med rømmedressing, grillede grønnsaker og matyoghurt eller kremet tunfisksalat.

Del denne oppskriften: