Grove tortillalefser

Grove tortillalefser

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 50 min
Lag gjerne tortillalefsene selv. Disse grove variantene er godt egnet til fredagstacoen, wraps eller tilbehør til middagsretter. Grove tortillalefser er også et supert alternativ til brød i matpakken!

Antall stykker

Ingredienser

2 dl hvetemel
1 dl fint fullkorn byggmel
1 dl sammalt hvete, grov
1 ½ dl vann
½ ts salt

Slik gjør du det

    1. Kna mel og salt med mesteparten av vannet. Elt deigen godt til du får en fast og smidig deig. Juster eventuelt med mer vann eller mel.
    2. Del deigen i emner, rull til en kule og kjevle ut til en tynn lefse på et godt melet bord.
    3. Stek raskt på begge sider på høy varme i en stor stekepanne eller på en takke. Legg til avkjøling under et fuktet kjøkkenhåndkle slik at de holder seg myke.
      Tips!

      Har du en elektrisk takke, er det perfekt å steke tortillas på den.

Tips!

Tortillalefsene kan fylles med mye forskjellig, for eksempel ost og skinke, grillet kylling med rømmedressing, grillede grønnsaker og matyoghurt eller kremet tunfisksalat.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Anonym

    2 år siden
    Hvor lenge kan det stå på benken i lukket pose eller tallerken m plastfolie over?

    Kommenter  (6)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei, De kan stå på benken maks 2 dager. Vi anbefaler deg å fryse de som er til overs :)

      Kommenter  (6)


  • Anne marie

    3 år siden
    Disse så gode ut... Kan man steke opp mange og legge porsjonsvis i fryseren, eller bør de spises med en gang?

    Kommenter  (7)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Anne Marie, Her må jeg bare være ærlig å si at jeg aldri har forsøkt å fryse tortillalefsene. Men jeg vil tro at det går helt fint, men du kan nok oppleve at de blir litt tørre i kantene.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat