Grove tortillalefser
Enkel•50 min min
Lag gjerne tortillalefsene selv. Disse grove variantene er godt egnet til fredagstacoen, wraps eller tilbehør til middagsretter. Grove tortillalefser er også et supert alternativ til brød i matpakken!
Ingredienser
Antall stykker
-
2 dlhvetemel
-
1 dlfint fullkorn byggmel
-
1 dlsammalt hvete, grov
-
1 ½ dlvann
-
½ tssalt
Slik gjør du det
-
1
Kna mel og salt med mesteparten av vannet. Elt deigen godt til du får en fast og smidig deig. Juster eventuelt med mer vann eller mel.
-
2
Del deigen i emner, rull til en kule og kjevle ut til en tynn lefse på et godt melet bord.
-
3
Stek raskt på begge sider på høy varme i en stor stekepanne eller på en takke. Legg til avkjøling under et fuktet kjøkkenhåndkle slik at de holder seg myke.
Tips
Har du en elektrisk takke, er det perfekt å steke tortillas på den.