
Grove polarbrød
Enkel•120 min4 min
Ingredienser
Antall stykker
-
50 ggjær
-
50 g
-
2 dl
-
3 dl
-
2 ssflytende honning
-
1 tssalt
-
2 dlknuste havregryn eller havremel
-
5 dlfint sammalt mel
-
5 dlhvetemel
Slik gjør du det
-
1
Smuldre gjær i en bakebolle. Smelt smør i en liten kasserolle, tilsett melk og yoghurt og varm blandingen til cirka 30 °C. Hell den lunkne blandingen over gjæren og rør til gjæren er oppløst.
-
2
Tilsett resten av ingrediensene og elt alt sammen til en jevn og smidig deig. Dekk til bollen med et kjøkkenhåndkle. La deigen heve i cirka 45 minutter. Varm ovnen til 250 °C og sett inn et stekebrett på nest øverste rille.
-
3
Hell deigen over på et lett melet bakebord og kna den lett sammen. Rull deigen ut til en pølse og del pølsen i 16 like store emner. Rull hvert emne ut til en bolle og kjevl hver bolle ut til en rund leiv, ca. 0,5 cm tykk. Pass hele tiden på at deigen ikke sitter fast i bakebordet. Prikk brødene med en gaffel, dekk til og la brødene etterheve på benken i ca. 20 minutter.
-
4
Åpne ovnsdøren og dra stekebrettet halvveis ut. Løft et og et brød forsiktig opp fra benken og legg det rett over på stekebrettet, stek 4-5 brød om gangen. Skyv brettet raskt på plass og lukk døren. Stek brødene i 4 minutter.
-
5
Avkjøl polarbrødene på rist under kjøkkenhåndkle. Da holder de seg myke og saftige.
Tips
Server polarbrød toppet med Østavind®, agurk og paprika.