Håndkle og blad
Grove pitabrød
(4949)

Grove pitabrød

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

 • Steketid

Ved å bake pitabrødene selv, kan du lage en grov variant som egner seg godt i matpakka. De kan også fryses, så doble gjerne oppskriften når du er i gang.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

7
1 dlsammalt hvete, grov
1 dlfullkorn byggmel
4 dlhvetemel
½ tssalt
¼ pakkefersk gjær
1 tssukker
2 ½ dlvann
2 ssTINE Meierismør
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Elt sammen mel, salt, smuldret gjær, sukker, vann og smeltet smør til en deig, gjerne med en kjøkkenmaskin med eltekrok. Elt godt, ca. 10 minutter. Dekk til deigen og la heve et lunt sted i ca. 1 time.
  2. Del deigen i emner og rull små boller på et melet bord. Trykk bollene flate og kjevle dem ut, ca. 0,5 cm i tykkelse.
  3. Strø med litt mel og legg over på en bakeplate dekket med bakepapir. Dekk med kjøkkenhåndkle og la etterheve i 45 minutter.
  4. Sett ovnen på 250 °C og stek i ovnen i 4-5 minutter. Følg med, slik at de ikke blir svidd. Avkjøl på rist. Skjær pitabrødene åpne på langs og fyll hulrommet med pålegg som kremost, skivet kylling, salat og paprika.
   Blått hjerte
   Tips!

   En pita skal gjerne fylles med saus eller dressing i tillegg til pålegg, så rør gjerne crème fraîche eller rømme med urter eller lignende og ha med i en egen boks slik at du kan toppe pitabrødet ditt med ekstra dressing. 

Blått hjerte
Tips!

For å få luftig og lett bakeverk er både elting og heving viktig, så sørg for å ha god tid. Det kan være hyggelig å sette av søndagen til baking slik at du har nybakte pitabrød til ukestart.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat