Grove pitabrød

Grove pitabrød

4
 • Enkel
 • 150 min
 • 4 min
Ved å bake pitabrødene selv, kan du lage en grov variant som egner seg godt i matpakka. De kan også fryses, så doble gjerne oppskriften når du er i gang.

Ingredienser

1 dl sammalt hvete, grov
1 dl fullkorn byggmel
4 dl hvetemel
½ ts salt
¼ pakke fersk gjær
1 ts sukker
2 ½ dl vann
2 ss TINE Meierismør

Slik gjør du det

  1. Elt sammen mel, salt, smuldret gjær, sukker, vann og smeltet smør til en deig, gjerne med en kjøkkenmaskin med eltekrok. Elt godt, ca. 10 minutter. Dekk til deigen og la heve et lunt sted i ca. 1 time.
  2. Del deigen i emner og rull små boller på et melet bord. Trykk bollene flate og kjevle dem ut, ca. 0,5 cm i tykkelse.
  3. Strø med litt mel og legg over på en bakeplate dekket med bakepapir. Dekk med kjøkkenhåndkle og la etterheve i 45 minutter.
  4. Sett ovnen på 250 °C og stek i ovnen i 4-5 minutter. Følg med, slik at de ikke blir svidd. Avkjøl på rist. Skjær pitabrødene åpne på langs og fyll hulrommet med pålegg som kremost, skivet kylling, salat og paprika.
   Tips

   En pita skal gjerne fylles med saus eller dressing i tillegg til pålegg, så rør gjerne crème fraîche eller rømme med urter eller lignende og ha med i en egen boks slik at du kan toppe pitabrødet ditt med ekstra dressing. 

Tips

For å få luftig og lett bakeverk er både elting og heving viktig, så sørg for å ha god tid. Det kan være hyggelig å sette av søndagen til baking slik at du har nybakte pitabrød til ukestart.

Kommentarer

 • Amalie

  2 år siden
  Deigen ville ikke heve under hevetiddn.. fulgte oppskriften til punkt og prikke! Hva er galt?:(

   (1)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   2 år siden
   Hei Amalie,

   Så leit å høre at Pitabrødene ikke ville heve. Jeg ser det er dårlig formulert i oppskriften og skal få noen til å endre dette snarlig.

   Men det er viktig å ikke ha for kaldt eller for varmt vann i på steg 1. for det kan drepe gjæren. Optimal temperatur på vannet i gjær deiger er mellom 37-40 grader. Vi håper du prøver igjen og at Pitabrødene hever denne gangen. God bakst!

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat