Grove horn med smørstekt sopp, Norvegia® og blåmuggost
Enkel•120 min10 min
Ingredienser
Antall stykker
-
60 g
-
3 dlvann
-
25 gfersk gjær
-
400 ggrovt hvetemel
-
1 tssalt
-
1 sshonning
-
1 stkegg til pensling
-
150 g
-
100 g
-
150 gskivet sopp
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 stkpersillebunt
Slik gjør du det
-
1
Smelt smøret og ha i vann. Blandinger skal være fingervarm (37 °C). Løs opp gjær og honning i blandingen.
-
2
Bland sammen mel og salt og ha i det våte. Elt til en smidig deig.
-
3
La deigen heve på et lunt sted i 1 time.
-
4
Ha deigen på melet bakebord og del i to emner. Kjevle to runde leiver og skjær hver i 6 trekanter (gjerne med et pizzahjul).
-
5
Lag fyllet med 150 g Norvegia, 100 g blåmuggost og smørstekt sopp. Stek 150 g skivet sopp stekt i smør med litt finhakket hvitløkfedd, persille, salt og pepper til gyllen.
-
6
Legg fyll midt på hver triangel og rull sammen til horn. Legg dem på et stekebrett med bakepapir og la etterheve under plast eller håndkle i 30 minutter.
-
7
Sett ovnen på 220 °C. Pensle hornene med litt hakket persille i egget. Stek hornene midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.