Håndkle og blad
Grove horn
(77)

Grove horn med smørstekt sopp, Norvegia® og blåmuggost

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Perfekte til å spise med en gang, perfekte til å legge til frysa til en gang du skal kose deg med lunsj, matpakke eller tapas.

Håndkle

Ingredienser

Antall stykker

12
60 gTINE Meierismør
3 dlvann
25 gfersk gjær
400 ggrovt hvetemel
1 tssalt
1 sshonning
1 stkegg til pensling
150 gNorvegia® Original
100 gSelbu Blå
150 gskivet sopp
2 stkhvitløksfedd
1 stkpersillebunt
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Smelt smøret og ha i vann. Blandinger skal være fingervarm (37 °C). Løs opp gjær og honning i blandingen.
    2. Bland sammen mel og salt og ha i det våte. Elt til en smidig deig.
    3. La deigen heve på et lunt sted i 1 time.
    4. Ha deigen på melet bakebord og del i to emner. Kjevle to runde leiver og skjær hver i 6 trekanter (gjerne med et pizzahjul).
    5. Lag fyllet med 150 g Norvegia, 100 g blåmuggost og smørstekt sopp. Stek 150 g skivet sopp stekt i smør med litt finhakket hvitløkfedd, persille, salt og pepper til gyllen.
    6. Legg fyll midt på hver triangel og rull sammen til horn. Legg dem på et stekebrett med bakepapir og la etterheve under plast eller håndkle i 30 minutter.
    7. Sett ovnen på 220 °C. Pensle hornene med litt hakket persille i egget. Stek hornene midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.
kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat