Gode frøkjeks

Gode frøkjeks

13
  • Enkel
  • 45 min
Her er en oppskrift på gode kjeks som passer utmerket til både søte og salte oster. Lag dobbelt porsjon og gi bort i gave - det vil garantert bli godt mottatt! Én porsjon gir 100-120 gode frøkjeks.

Ingredienser

2 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
6 dl havregryn
1 ½ dl sukker
1 ts salt
1 ss hornsalt
150 g TINE Meierismør (smeltet)
3 dl TINE Kefir Økologisk eller kulturmelk
1 stk egg
6 dl hvetemel (ca.)

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200°C.
    2. Ha solsikkekjerner, sesamfrø, havregryn, sukker, salt og hornsalt i en bolle. Arbeid inn melk blandet med smeltet smør og sammenvispet egg.
    3. Tilsett hvetemel til deigen er passe fast til å kjevles ut. Deigen kan gjerne stå kjølig en stund.
    4. Kjevle så deigen tynt ut og stikk ut runde eller firkantede kjeks. Stek kjeksene lysebrune, ca. 10 - 15 minutter, og avkjøl dem på rist. Oppbevares best i tett boks.

Kommentarer

  • tone

    1 dager siden
    hei kan disse bakes uten egg

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      16 timer siden
      her er det egg som binder hele røra sammen, så er nok greit å ha med egg. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat