Gode frøkjeks

(44)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her er en oppskrift på gode kjeks som passer utmerket til både søte og salte oster. Lag dobbelt porsjon og gi bort i gave - det vil garantert bli godt mottatt! Én porsjon gir 100-120 gode frøkjeks.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 dlsolsikkekjerner
1 dlsesamfrø
1 dllinfrø
6 dlhavregryn
1 ½ dlsukker
1 tssalt
1 sshornsalt
150 gTINE Meierismør (smeltet)
3 dlTINE Kefir Økologisk eller kulturmelk
1 stkegg
6 dlhvetemel (ca.)

Forslag til 4 gode oster

1 stkJarlsberg® Vellagret m/skorpe
1 stkNorvegia® Vellagret
1 stkRidder®
1 stkChevre Original Haukeli

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200°C.
    2. Ha solsikkekjerner, sesamfrø, havregryn, sukker, salt og hornsalt i en bolle. Arbeid inn melk blandet med smeltet smør og sammenvispet egg.
    3. Tilsett hvetemel til deigen er passe fast til å kjevles ut. Deigen kan gjerne stå kjølig en stund.
    4. Kjevle så deigen tynt ut og stikk ut runde eller firkantede kjeks. Stek kjeksene lysebrune, ca. 10 - 15 minutter, og avkjøl dem på rist. Oppbevares best i tett boks.

Kommentarer

  Legg til kommentar