Glutenfrie kuvertbrød
Enkel•90 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
50 ggjær
-
5 dlTINE® Fettfri Skummetmelk (evt. vann eller soya havredrikk)
-
2 ssolje
-
½ dllinfrø
-
1 tssalt
-
2 tshel anis (evt. fennikel)
-
3 dljyttemel
-
450 gglutenfritt mel (ca.)
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 250 °C. Denne oppskriften gir ca 20 rundstykker.
-
2
Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken (evt. vannet eller havredrikken) og olje til det er fingervarmt (37 °C). Hell deigvæsken over gjæren og rør til den er oppløst.
-
3
Tilsett jyttemel og halvparten av melmiksen. Arbeid deigen kraftig, helst i maskin. Bland i resten av melmiksen, men gjem litt til utbaking. Fortsett å arbeide deigen til den blir glatt og smidig og slipper bakebollens kanter.
-
4
La deigen heve tildekket under plast på et lunt sted, ca. 30 minutter. Strø over resten av melet på arbeidsbenken. Kna deigen og del den i to. Form til to lengder og del hver i 10 biter. Form til glatte boller.
-
5
Legg bollene på stekeplaten med bakepapir. Etterhev i ca. 20 minutter.
-
6
Pensle rundstykkene med sammenpisket egg eller vann og strø på linfrø. Stek bollene midt i ovnen i 10 - 12 minutter. Avkjøl under et rent håndkle.