Fine ost- og hvitløkshorn

Fine ost- og hvitløkshorn

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 120 min
  • 10 min
Deilige fine horn med ost, hvitløk og urter. Disse er supre som tilbehør til supper og gryteretter.

Antall stykker

Ingredienser

60 g TINE Meierismør
3 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
25 g fersk gjær
400 g hvetemel
1 ss sukker
1 ts salt
1 stk egg til pensling
200 g TINE Meierismør
2 stk moste hvitløksfedd
2 dl friske hakkede urter
½ ts salt
½ ts pepper
250 g Norvegia® Original

Slik gjør du det

    1. Smelt smøret og ha i melk. Blandinger skal være fingervarm (37 °C). Løs opp gjær i blandingen.
    2. Bland sammen mel, sukker og salt og ha i det våte. Elt til en smidig deig.
    3. La deigen heve på et lunt sted i 1 time.
    4. Ha deigen på melet bakebord og del i to emner. Kjevle to runde leiver og skjær i 6 trekanter (gjerne med et pizzahjul).
    5. Smør leivene med hvitløksmør laget av 200 g mykt smør, 2 moste hvitløkfedd, 2 dl friske hakkede urter, ½ ts salt og ½ ts pepper. Fyll hornene med 250 g Norvegia.
    6. Legg fyll midt på toppen av hver triangel og rull sammen til horn. Legg dem på et stekebrett med bakepapir og la etterheve under plast eller håndkle i 30 minutter.
    7. Sett ovnen på 220 °C. Pensle med både egg og hvitløkssmør. Stek hornene midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat