Fine ost- og hvitløkshorn

Fine ost- og hvitløkshorn

0
60
Enkel120 min
Deilige fine horn med ost, hvitløk og urter. Disse er supre som tilbehør til supper og gryteretter.

Ingredienser

Antall stykker

Slik gjør du det

  1. 1

    Smelt smøret og ha i melk. Blandinger skal være fingervarm (37 °C). Løs opp gjær i blandingen.

  2. 2

    Bland sammen mel, sukker og salt og ha i det våte. Elt til en smidig deig.

  3. 3

    La deigen heve på et lunt sted i 1 time.

  4. 4

    Ha deigen på melet bakebord og del i to emner. Kjevle to runde leiver og skjær i 6 trekanter (gjerne med et pizzahjul).

  5. 5

    Smør leivene med hvitløksmør laget av 200 g mykt smør, 2 moste hvitløkfedd, 2 dl friske hakkede urter, ½ ts salt og ½ ts pepper. Fyll hornene med 250 g Norvegia.

  6. 6

    Legg fyll midt på toppen av hver triangel og rull sammen til horn. Legg dem på et stekebrett med bakepapir og la etterheve under plast eller håndkle i 30 minutter.

  7. 7

    Sett ovnen på 220 °C. Pensle med både egg og hvitløkssmør. Stek hornene midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

Del denne oppskriften: