Fine ost- og hvitløkshorn
Enkel•120 min10 min
Ingredienser
Antall stykker
-
60 g
-
3 dl
-
25 gfersk gjær
-
400 ghvetemel
-
1 sssukker
-
1 tssalt
-
1 stkegg til pensling
-
200 g
-
2 stkmoste hvitløksfedd
-
2 dlfriske hakkede urter
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
250 g
Slik gjør du det
-
1
Smelt smøret og ha i melk. Blandinger skal være fingervarm (37 °C). Løs opp gjær i blandingen.
-
2
Bland sammen mel, sukker og salt og ha i det våte. Elt til en smidig deig.
-
3
La deigen heve på et lunt sted i 1 time.
-
4
Ha deigen på melet bakebord og del i to emner. Kjevle to runde leiver og skjær i 6 trekanter (gjerne med et pizzahjul).
-
5
Smør leivene med hvitløksmør laget av 200 g mykt smør, 2 moste hvitløkfedd, 2 dl friske hakkede urter, ½ ts salt og ½ ts pepper. Fyll hornene med 250 g Norvegia.
-
6
Legg fyll midt på toppen av hver triangel og rull sammen til horn. Legg dem på et stekebrett med bakepapir og la etterheve under plast eller håndkle i 30 minutter.
-
7
Sett ovnen på 220 °C. Pensle med både egg og hvitløkssmør. Stek hornene midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.