Imponer venner og familie med et cheesy juletre av ostefylte boller, et spiselig midtpunkt på julebordet.
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
1 stykk ferdig pizzabunn
150 g TINE Norsk Edamer
150 g TINE® Norsk Gräddost
Til pensling
1 stykk egg
1 ts vann
1 ss hakket frisk timian
0.5 ts salt
Slik gjør du
1
Forvarm ovnen til 220 °C og kle et stekebrett med bakepapir.
2
Rull ut pizzadeigen til en rektangulær form. Klipp eller del opp deigen i strimler og så i kvadrater på ca. 7 x 7 cm.
3
Kutt ost i terninger og legg en terning av hver ost på hvert kvadrat.
4
Brett deigen rundt osten og klem sammen åpningen før de legges over på stekebrettet med skjøten ned. Legg en rekke boller i bunnen som base og bygg opp en trekantet juletre-form ved å legge bollene i tett sammen.
Tips
Hvis man vil lage noe annet enn et juletre kan man prøve seg på figurer eller kranser.
5
Pisk sammen egg og vann og pensle juletreet. Dryss over timian og salt, og stek i ovnen i 12 minutter. Server varm.
Tips
Her har vi fylt bollene med masse deilig juleost, men spe gjerne på med hvitløk, urter og skinke for mere og varierende fyll!
Lagre
Skriv ut
Del
Juletre av boller med ost
Enkel
20min
Imponer venner og familie med et cheesy juletre av ostefylte boller, et spiselig midtpunkt på julebordet.