TINEstafetten på Svalbard

Det er ikke bare på fastlandet skoler løper TINEstafetten. Longyearbyen skole har i flere år vært med på løpegleden. På skolen som ligger på 78° nord løper alle elevene stafett, til og med lærerne stiller lag.

Longyearbyen skole arrangerer stafetten litt senere enn resten av landet, da det fortsatt ligger snø frem til midnattsolen kommer i juni. Da er det derimot en sprek og aktivitetsglad gjeng som spretter ut, klare for løping mellom snødekte fjell.

- Vi er en ganske aktiv skole som liker å bruke naturen og omgivelsene rundt oss forteller Kristine, lærer på 7.trinn.

Heldigvis dukket ikke isbjørnene opp for å være med å løpe

På vinteren blir det rundt 30 minus i byen, så da bruker elevene skole svømme-og idrettshallen mye. Til TINEstafetten blir derimot alle skolens elever med ut for å løpe.

Ulike trinn løper sammen

I tradisjonen tro, har skolen blandede lag der elever fra 6.,7.,8. og 9. klassinger løper sammen på lag. Noen elever tar også gledelig over laglederoppgaven for de spreke lærerne, som stiller med lærerlag i stafetten.  - Jeg var både lagleder og deltaker på laget vårt i år, noe jeg synes var veldig gøy, forteller Anna Gorter, elev på 9.trinn. Målet for elevene var selvfølgelig å slå lærerlaget.

Ingen isbjørner i sikte

På Svalbard bor det flere isbjørner enn mennesker, det er derfor viktig å ha løypa i kontrollert område rundt skolen. Heldigvis ble det ikke dyrebesøk i dalen i år heller.