TINE Fotballskole feirer 25 år!

Denne sommeren samles 70 000 barn på TINE Fotballskole over hele landet, og det feires 25 års-jubileum for det populære tilbudet. Det kommer både folkehelsa, idrettsgleden og klubbkassene til gode. 1,3 milliarder kroner har klubbene innkassert på sitt samarbeid med TINE.

1,5 millioner barn og unge har deltatt på TINE Fotballskole siden oppstarten i 1998. I år fyller fotballskolen 25 år og Norges Fotballforbund (NFF) fastslår at arrangementet har betydd mye for lokale klubber og breddeidrett rundt om i hele Norge.

 

– TINE Fotballskole har vært helt fantastisk for norsk fotball. Dette er et 25 år langt samarbeid som har gitt 1,5 millioner barn en viktig arena for god aktivitet og et sosialt fellesskap. Det er ingen tvil om at det har kommet både folkehelsa og idrettsgleden til gode, sier fotballpresident Lise Klaveness i Norges fotballforbund.

 

Siden starten har TINE Fotballskole bidratt med over 1,3 milliarder kroner i inntekter til lokale idrettsklubber i hele Norge, viser nye tall fra Norges Fotballforbund. Hver eneste krone går tilbake til klubbene og sikrer at barn og unge får et godt idrettstilbud.

 

– Vi er stolte av å tilrettelegge for at norske barn kommer tidlig i gang med gode vaner, både når det gjelder sunt kosthold og fysisk aktivitet. På samme måte som TINE-bonden bidrar til levende lokalsamfunn bidrar TINE Fotballskole til aktivitet i små og store idrettsklubber over hele landet. Dette er viktige inntekter som gir barn og unge et godt idrettstilbud uavhengig av hvor de bor, sier konsernsjef i TINE, Gunnar Hovland.

 

Viktig for norsk breddeidrett

Denne sommeren skal 70 000 barn og unge i hele Norge delta på sommerens fotballhøydepunkt på over 450 steder fra sør til nord.

 

–  Jeg må få takke alle de frivillige som står på for at TINE Fotballskole gjennomføres over hele landet. Foreldre, frivillige og trenere gjør en fantastisk innsats som gjør dette mulig. Jeg gleder meg til en ny sommer med fotballskoler i hele Norge og til videre samarbeid med TINE, sier Klaveness.

 

Går i fotballproffenes fotspor

Ada Hegerberg og Kristian Thorstvedt er blant mange kjente fotballspillere som har deltatt på TINE Fotballskole som unge.

 

– TINE Fotballskole er en fantastisk mulighet for alle fotball-lidenskapelige til å delta, lære og ha det gøy, uansett hvem de er og hvor de kommer fra. Jeg har selv deltatt, og er overbevist om at det er et sted hvor drømmer kan vokse for både yngre jenter og gutter til å følge deres idolers vei, forteller Hegerberg og får full støtte av sin fotballkollega:

 

– Jeg heier på inkluderende tilbud som dette hvor tusenvis av barn får spille fotball, oppleve fellesskap og ekte idrettsglede. Jeg var selv med på TINE Fotballskole i Stavanger som liten, og har bare gode minner derfra. Det var både morsomt og lærerikt, samtidig som jeg fikk dyrke drømmen om å bli fotballproff, avslutter Thorstvedt.

 

 Les mer på TINE Fotballskoles egne nettsider.

La oss gjøre idrettsarenaen litt smartere!

Dette er Smart Idrettsmat