TINE Fotballskole feirer 20 år!

Denne sommeren samles 70 000 barn på TINE Fotballskole over hele landet, og det feires 20 års-jubileum for det populære tilbudet. Det kommer både folkehelsa, idrettsgleden og klubbkassene til gode. Nesten én milliard kroner har klubbene innkassert på sitt samarbeid med TINE.

Allerede før TINE Fotballskole 2017 sparkes i gang, viser tallene at nesten 1,2 millioner barn og unge har deltatt gjennom 20 år med fotballskole. Det har gitt klubbene en inntekt på 1 milliard kroner gjennom de nesten 8000 fotballskolene som har blitt arrangert.

– Hovedmålet med fotballskolene er å gi barn og unge et morsomt og godt tilbud, og det er klart at økonomien i klubbene har godt av solide arrangementer som dette. Tjue år med TINE Fotballskoler har sørget for kroner i kassa for klubbene, og ikke minst store opplevelser for barna som har deltatt, sier André Paulsen, fagansvarlig for TINE Fotballskole i Norges Fotballforbund.

Tar ansvar

Sponsorsjef i TINE, Ann-Kristin Syversen, er klar på at de både skal og ønsker å ta ansvar både gjennom organisert aktivitet og gjennom fokus på Smart Idrettsmat.

– Vi er vårt samfunnsansvar bevisst, og TINE Fotballskoler i samarbeid med de lokale klubbene er på mange måter et flaggskip i å få barn og unge i aktivitet, og samtidig sikre at vi setter fokus på hva de spiser, sier hun.

Fokus på jentene

André Paulsen i Norges Fotballforbund er helt enig i at ernæringsbiten skal få et enda tydeligere fokus i årene som kommer. Han ønsker også å løfte målet om en høyere jenteandel.

– Både NFF og TINE ønsker også i 2017 å ha et særlig fokus på kosthold. I tillegg er det viktig å øke andelen jentedeltakere og jentetrenere. Mange av klubbene er godt på vei mot å nå målene om minst 40 prosent jenteandel allerede, det er vi veldig glade for, sier han.

Caroline Graham Hansen fra det norske kvinnelandslaget i fotball har selv gått på TINE Fotballskole. Hun anbefaler gjerne andre jenter å bli med.

– Det var faktisk der det hele startet for meg!

 Les mer på TINE Fotballskoles egne nettsider.

La oss gjøre idrettsarenaen litt smartere!

Dette er Smart Idrettsmat