SØLV til Norge i «Kokke-EM»!

Christopher W. Davidsen og teamet hans sørget for andreplass til Norge i Bocuse d'Or Europe 2016, og er dermed videre til verdensfinalen i Lyon i januar 2017. Vi gratulerer så mye! Ungarn gikk av med seieren, og Sverige fikk bronse.

Norge var kun 53 poeng bak Ungarn i konkurransen: Ungarn fikk 1335 poeng, Norge 1282 poeng. Frankrike fikk prisen for beste kjøtt og Island for beste fisk. Beste commis (hjelpekokk) ble Hampus Risberg fra team Sverige.

– En bragd. Folk tror det er lett å vinne. Det er det ikke. Jeg er imponert, sier Eyvind Hellstrøm til Dagbladet.

– Vi jobbet godt, lå foran tidsskjemaet og laget all maten fra bunnen av. De franske dommerne ble skikkelig imponert da jeg satte i gang å lage kraft på skalldyr med en diger panne inne i boksen vår. Jeg rakk å smake på alt og synes det smakte kjempegodt, sier Christopher Davidsen til Dagbladet.

Norges 14. medalje i Bocuse d'Or

Målet til Christopher W. Davidsen og Team CWD var å få medalje i den tøffe konkurransen, og det klarte de! Med Davidsens sølv ble det Norges 14. medalje i Bocuse d'Or. Norge er nasjonen som har flest medaljer i konkurransen.

Delegasjonen fra Norge i Lyon, ledet av Christopher Davidsen, coach Gunnar Hvarnes og commis Håvard Werkland, var kjempefornøyd med sølvmedaljen. President for det norske teamet er Lars-Erik Underthun, som også har vært en av konkurransens 20 dommere.

Ungarn Norge Sverige pallen Bocuse dOr Europe 2016Fra premieutdelingen på kvelden 11. mai: Ungarn, Norge og Sverige på pallen.
Foto: Bocuse d'Or/Le Fotographe

Neste stopp: Lyon!

Nå er det bare for Team CWD å jobbe mot finalen i Lyon i januar 2017! TINE er samarbeidspartner med Stiftelsen Bocuse d’Or Norge og TINE Partner er stolt sponsor av Christopher Davidsen. Vi ønsker lykke til!

Av totalt 20 deltakende nasjoner i Budapest går de 11 beste videre til Bocuse d’Or Lyon:
Ungarn, Norge, Sverige, Frankrike, Island, Finland, Nederland, Sveits, Belgia, Danmark og Estland.

.

Medaljevinnere i Bocuse dOr Lyon
Grunnet gullmedaljer i 1993 og 1999, fikk ikke Norge lov til å delta i 1995 og 2001. Kilde: Bocuse d'Or Norge


Fakta om Bocuse d’Or Norge
Stiftelsen Bocuse d’Or Norge er «norske mesterkokkers olympiatopp», og organiserer det nasjonale uttaket Årets kokk og det norske teamets deltakelse i Bocuse d’Or Europa og verdensfinalen Bocuse d’Or i Lyon. Stiftelsen har ikke kommersielle mål, og er sponsorfinansiert. Formålene i stiftelsen er å jobbe for gode norske resultater i Verdensfinalen (pallplass), bidra til norsk matglede, kunnskap og matkultur samt å virke for at kokkeyrkets status forblir sterkt og attraktivt.

Fakta om Bocuse d’Or–konkurransen
Bocuse d’Or er verdens desidert vanskelige og mest prestisjefylt kokkekonkurranse. Verdensfinalen arrangeres annethvert år i januar i Lyon med 24 land, neste i 2017. De 24 teamene i Verdensfinalen har kvalifisert gjennom nasjonale konkurranser, og deretter gjennom de regionale kvalifiseringskonkurransene Bocuse d’Or Asia, Americas og Europa. 

Konkurransen ble etablert i 1987 av mesterkokken Paul Bocuse, og har siden det utviklet seg til å bli en global konkurranse i kokkekunst, hvor over 65 land deltar. Deltakelse i Lyon endrer en mesterkokks karriere, og en pallplass er en utrolig prestasjon. Norges 12 Bocuse-kokker har til nå vunnet fem gull, to sølv og to bronser i de 13 (av totalt 15) verdensfinalene de har deltatt i siden 1987.