Idrettskjendiser testet form i TINEstafetten

Rekordmange skoleelever deltok på TINEstafetten tirsdag 12.mai. Hele 104.000 skoleelever fra hele landet deltok. Landets største TINEstafett foregikk på Bislett der ordfører Fabian Stang startet stafetten klokka 10.00, og en time senere stilte fire av Norges fremste toppidrettsutøvere til duell for å rette fokus mot 60 minutters aktivitet om dagen.

De fire utøverne var: Marit Bjørgen, Andreas Thorkildsen, Kjetil Jansrud og Ezinne Okparaebo. 

-TINEstafetten er en dag i året som retter fokus mot gleden og viktigheten av fysisk aktivitet for barn og unge. I år er temaet for stafetten ”60 minutter aktivitet om dagen”, og vi kårer årets mest aktive skoleklasse. Idrettskjendisene deler av sine erfaringer om hvordan vi får mer aktivitet i hverdagen, sier prosjektleder i Friidrettsforbundet for TINEstafetten, Kirsti Tomassen.

I tillegg til en stafett der de sammen med 6. klassinger skal teste både hodet og bena, skal utøverne være lagledere for hvert sitt lag i den tradisjonelle stafetten. De skal gi veiledning og dele sine beste tips for forberedelser til konkurranser.

Stafetten arrangeres av Norges Friidrettsforbund, og er Norges desidert største idrettsmønstring med deltakere fra 6. – 9. klasse. Stafetten har vært arrangert i 22 år, og over 1,3 millioner skoleelever har deltatt.