Dette er årets Bocuse Team

Norges Bocuse-kandidat, Filip August Bendi, har gjennomført europafinalen, hvor han kom på 3.plass og vi venter i spenning på verdensfinalen Bocuse d’Or i januar 2023. Coach er Bocuse-kokk Christopher Davidsen og Leon Haaberg Nilsen blir commis.

Bocuse d’Or – verdens mest prestisjefulle kokkekonkurranse

Bocuse d’Or er verdens desidert vanskelige og mest prestisjefylt kokkekonkurranse. Verdensfinalen arrangeres annethvert år i januar i Lyon. De 24 teamene i verdensfinalen har kvalifisert gjennom nasjonale konkurranser, og deretter gjennom de regionale kvalifiseringskonkurransene Bocuse d’Or Asia, America og Europa. Om lag 70 land ønsket å konkurrere i Lyon. 

Konkurransen ble etablert i 1987 av mesterkokken Paul Bocuse, og har siden det utviklet seg til å bli en global konkurranse i kokkekunst. Deltakelse i Lyon endrer en mesterkokks karriere, og en pallplass er en utrolig prestasjon. Norges 14 Bocuse-kokker har til nå vunnet fem gull, tre sølv og fire bronser i de 16 (av totalt 18) verdensfinalene Norge har deltatt i siden 1987. Norge er dermed den nasjonen med flest medaljer i konkurransen, etterfulgt av Frankrike som har totalt 11 medaljer. Frankrike har åtte, mot Norges fem gull.