Brunostskive på skjærefjøl

En hyllest til brunosten i The New Yorker

Forrige uke hadde det ukentlige tidsskriftet The New Yorker en hyllest til det norskeste av det norske brunosten.

Magasinet skriver ofte om politikk og økonomi, men har også dyptgående reportasjer om temaer tilknyttet kultur- som i både matkultur og underholdningsbransjen. I denne utgaven er det norsk mat det er skrevet om. Og en spesiell vare er gjennomgående i artikkelen, Vår elskede brunost.

«Ode to Norwegian Brown Cheese» er navnet på innlegget, som er skrevet av Rebecca Dinerstein.

Forfatteren forklarer at da hun tilbragte et år i Leknes, Nordland for å skrive boken sin, ble hun godt kjent med norsk matkultur og vaner.

«Jeg kjøpte min første brunost ved en feiltakelse, og forventet at osten skulle være hvit eller oransje da jeg åpnet den. Sånn som ost alltid har vært. Men nordmenn lærte meg at brunost er en delikatesse alene», heter det i artikkelen.

Hele artikkelen kan du lese her

 

Brunost i våre hjerter