Brunostskive på skjærefjøl

En hyllest til brunosten i The New Yorker

Forrige uke hadde det ukentlige tidsskriftet The New Yorker en hyllest til det norskeste av det norske brunosten.

Magasinet skriver ofte om politikk og økonomi, men har også dyptgående reportasjer om temaer tilknyttet kultur- som i både matkultur og underholdningsbransjen. I denne utgaven er det norsk mat det er skrevet om. Og en spesiell vare er gjennomgående i artikkelen, Vår elskede brunost.

«Ode to Norwegian Brown Cheese» er navnet på innlegget, som er skrevet av Rebecca Dinerstein.

Forfatteren forklarer at da hun tilbragte et år i Leknes, Nordland for å skrive boken sin, ble hun godt kjent med norsk matkultur og vaner.

«Jeg kjøpte min første brunost ved en feiltakelse, og forventet at osten skulle være hvit eller oransje da jeg åpnet den. Sånn som ost alltid har vært. Men nordmenn lærte meg at brunost er en delikatesse alene», heter det i artikkelen.

Hele artikkelen kan du lese her

 

Brunost i våre hjerter

Quiz - Hvilken brunost er du?

5 spørsmål vil avsløre din urnorske identitet

Brunosten som ingen kunne kle

Det var en gang en brunost; den hadde en klesdrakt som var så unik at ingen fikk lov til å kle den om.

Slik lages brunost

Brunost har en sentral plass i norsk mattradisjon og er Ola Nordmanns yndlingspålegg og nasjonale stolthet. I tillegg er den nærmest enestående for Norge.

Historien om brunost

Slik så Gudbrandsdalsosten dagens lys for ca. 150 år siden

Endelig får du en brunost tilsatt jern!

Nå er jernet endelig tilbake i brunosten gjennom nyheten TINE Junior Fløtemysost – en lys og mild brunost, slik som barna helst vil ha den.

Merkevarer