Unn deg en liten dagdrøm Rislunsj reklamebilde

Historien om hvorfor Rislunsj vil redde dagdrømmen!

Er det lettere å få seg kjæreste om du dagdrømmer? Blir du mer kreativ? Og har miljøet du tilhører noe å si for dagdrømmeren i deg? Dette er bare noen få av spørsmålene komiker og programleder Henrik Thodesen prøver å få svar på i Redd dagdrømmen – Rislunsjs nye nettserie om dagdrømming. Hvorfor? Jo, dagdrømmen er i fare.

Hver dag finnes det øyeblikk der du må stoppe opp. Øyeblikk der du må ta deg en pause fra det du egentlig holder på med. Øyeblikk der du bør ta deg en fem-minutter. En cowboy-strekk fra hverdagen eller bare et lite avbrekk fra mas og tjas.  

Noen bruker disse pausene til å dagdrømme, men flere og flere lar mobiltelefoner, nettbrett og andre duppeditter ta kontroll over dagdrømmingen. Dette er en utfordring for dagdrømmen, men også for samfunnet som helhet. 

Dagdrømming gjør deg smartere

Nyere forskning viser nemlig at mennesker som er flinke til å la hjernen gå inn i dagdrømmens pausemodus med jevne mellomrom, er mer selvbevisste og reflekterte. Det kan for eksempel bety at vi går glipp av storheter som Albert Einstein, Marie Curie og Justin Bieber i fremtiden dersom vi slutter å dagdrømme. Og det er her Rislunsj kommer inn i bildet.

Rislunsj fremkaller dagdrømming

For selv om du kanskje ikke tenker over det, krever det å kose seg med en Rislunsj faktisk at du bruker begge hendene dine. Og når begge hendene dine er i bruk, er det verken plass til mobiltelefoner eller nettbrett i dem. Det gir rom for å dagdrømme, og mening til vår anbefaling om å unne seg en dagdrøm.

Underholdende alvor

På bakgrunn av dette ønsket vi å lage en nettserie som peker på de alvorlige utfordringene knyttet til dagdrømming på en humoristisk måte. Og humoren er det komiker og programleder Henrik Thodesen som står for.

De gode idéene står i fare

Gjennom eksperimenter, samtaler med forskere og ulike morsomheter skal Thodesen altså – i løpet av fire episoder – rette fokus på hvor viktig det faktisk er å dagdrømme. Ett av funnene i serien er blant annet at dagdrømming gjør oss mer kreative, noe som betyr at de gode idéene står i fare dersom vi ikke lenger tillater oss selv å dagdrømme. 

Lurer du fortsatt på om dagdrømming kan gi deg kjæreste, bedre karakterer på skolen eller om den gjør deg mer kreativ? Se på serien vår da vel!