Historien om Norvegia®
Det var hollenderne om først lærte oss det krevende håndverket som ligger bak en skikkelig ost. Men det holder ikke å kunne lage god ost om du ikke kjenner til den norske smaken.
Det var da håndverket spredte seg fra meieri til meieri i landet vårt, at den milde gode smaken av Norvegia® ble utviklet, smaken som innen kort tid ble et fast innslag i de aller fleste norske hjem.
Denne populære osten våre forfedre kjente som Norsk Gouda, fikk navnet Norvegia® på femtitallet, men lite annet har endret seg. Produksjonsutstyret og kontrollen har selvfølgelig blitt bedre, slik at meieriene kan produsere i større skala og i bedre kvalitet enn tidligere, men bak hver eneste bit med Norvegia® som selges ligger det i prinsippet samme fremgangsmåte og samme utøvelse av håndverket.
Og alle partiene som lages gjennomgår nøye smakstester av TINEs smaksdommere. Dette for å garantere at du alltid får oppleve den velkjente gode, milde smaken av Norvegia®.
Hvordan eventyret ender vet ingen, men populariteten til Norvegia® tyder på at det er lenge igjen! Smaken har satt en standard for hvordan vi nordmenn syns en gulost skal smake.
Den har fulgt oss i generasjoner – og kommer til å følge oss videre i mange, mange flere, enten det handler om det lille øyeblikket ved frokostbordet, matpakka i hverdagen, kveldskosen med en kopp te, eller taco’en vi koser oss med på en fredag kveld.