Dovre Hvitmuggost av ku- og geitemelk er en ost i verdensklasse! Osten fikk bronsemedalje under Oste-VM i 2023 for andre gang, og er hedret med Spesialitetsmerket "Unik Smak" fra Stiftelsen Norsk Mat. Dedikerte ystere på Dovre har utviklet denne spesialiteten, som har en pikant smak med en mild og rund avslutning.
-
Osten, som tidligere het Snøhetta, er ystet av 50% geitemelk og 50% kumelk. Kumelken kommer fra områdene rundt Dovre og Lesja, mens geitemelka kommer fra områdene rundt Folldal, som ligger på nordøstlig side av Rondane. Folldal grenser til Dovre, med felles beiteområder i fjellet for setring om sommeren.
Ysteriet på Dovre har historie helt tilbake til 1918. I oppstarten var det produksjon av brunost, men tidlig på 1990-tallet fikk ysteriet besøk fra Frankrike og ble inspirert til å utvikle sine egne hvitmuggoster. Nå består Dovre-serien av hele seks forskjellige smaker.
Hvitmuggosten er et spennende innslag på ostefat og nydelig som varm dessert. Prøv med usaltet kjeks, fiken, honning og nøtter. Serveres romtemperert. Den finnes både i porsjonspakning è 150 gr og i manuell ostedisk.
-
pasteurisert kumelk og geitemelk, syrekultur, salt, mikrobiell løpe, muggkultur
-
Inneholder melk eller produkter framstilt av melk
-
energi 1322 kJ ( 319 kcal) fett 27 g -hvorav mettede fettsyrer 17 g karbohydrat 0 g -hvorav sukkerarter 0 g protein 19 g salt 1,7 g kalsium 540 mg (68 %') vitamin A 270 µg (34 %') riboflavin 0,3 mg (24 %') folsyre 51,0 µg (26 %') vitamin B12 1,7 µg (67 %') fosfor 390 mg (56 %') sink 3,0 mg (30 %') selen 11 µg (20 %') jod 45,0 µg (30 %') ' av referanseverdien Naturlig laktosefri (<0,01 g laktose pr 100 g ost)
-
Kjølevare 0 °C - 4 °C.
-
- 150 g, foliepakket