Snøhetta er en ost i verdensklasse! Osten ble premiert med bronsemedalje under Oste-VM i Bergamo i oktober 2019. Dedikerte ystere på Dovre har utviklet denne spesialiteten, som har en pikant smak med en mild og rund avslutning.
-
Snøhetta er ystet av 50% melk fra geit og 50% melk fra ku fra områdene rundt Dovre, Lesja og Folldal. Dovre Ysteri er et lite ysteri med en historie tilbake til 1918, og røtter med produksjon av brunost. Tidlig på 1990-tallet fikk de besøk fra Frankrike og ble inspirert til å forsøke å utvikle sine helt egne hvitmuggoster. Snøhetta er hedret med Spesialitetsmerket "Unik Smak" fra Stiftelsen Norsk Mat.
Snøhetta er nydelig på ostefatet og som en varm dessert. Prøv med usaltet kjeks, fiken, honning og nøtter. Serveres romtemperert.
Snøhetta inngår i serien Norske Ostespesialiteter, en samling av norske osteskatter, fra definerte geografiske områder med særegne historier og sjel. Ostene er av høy kvalitet, godt håndverk, unike og rike på smak.
-
pasteurisert kumelk og geitemelk, syrekultur, salt, mikrobiell løpe, muggkultur
-
Inneholder melk eller produkter framstilt av melk
-
energi 1322 kJ (319 kcal) fett 27 g -hvorav mettede fettsyrer 17 g karbohydrat 0 g -hvorav sukkerarter 0 g protein 19 g salt 1,7 g vitamin A 270 µg (34 %') riboflavin 0,3 mg (24 %') folsyre 51,0 µg (26 %') vitamin B12 1,7 µg (67 %') kalsium 540 mg (68 %') fosfor 390 mg (56 %') sink 3,0 mg (30 %') selen 11 µg (20 %') jod 45,0 µg (30 %') ' av referanseverdien Naturlig laktosefri (<0,01 g laktose pr 100 g ost)
-
Kjølevare 0 °C - 4 °C.
-
- 150 g, foliepakket