Derfor er tre meieriprodukter om dagen viktig for deg og barna

Ifølge Helsedirektoratets kostholdsråd er vi anbefalt å innta tre porsjoner med magre meieriprodukter daglig. Her er fristende og enkle tips til hvordan du sikrer «tre om dagen» – for hele familien!

Melk og meieriprodukter bidrar med viktige næringsstoffer som kalsium og jod. Som del av en aktiv hverdag og et sunt kosthold, bidrar kalsium blant annet til å opprettholde hjernens kognitive funksjon og skjelettet.

– For å dekke jodinntaket bør minst to av de tre porsjonene være produkter som melk, syrnet melk eller yoghurt, ifølge Anne Marie Skjølsvik. Hun er klinisk ernæringsfysiolog og talsperson for ernæring i TINE.

 

 

 

Det er ikke uten grunn at frokost av mange omtales som «dagens viktigste måltid». Før en lang dag på jobb eller skole, trenger kroppen mat og drikke.

– Etter en lang natt med faste er det godt for kroppen å få litt mat og drikke, så den er klar for dagens aktiviteter. Følger du noen enkle prinsipper så får du i deg en god frokost, ifølge Skjølsvik.

– Lag noe som vil falle i smak - også hos de aller minste: Proteinrike rundstykker med havregryn og cottage cheese, smoothie bowls med syrnet melk eller yoghurt med fargerik frukt og bær. Salat med friske grønnsaker og dressing laget av kesam og urter, er også enkelt og kjempegodt, fortsetter Skjølsvik.