
Tips til sunnere matpakke
Det finnes mange ulike måter å lage en sunn og spennende matpakke på. Det trenger heller ikke å ta så lang tid å lage matpakke. Les Helsedirektoratet sine tips.
Helsedirektoratet har laget tips og råd til elever om skolemat, matpakke og kostråd. Her er deres tips til sunnere matpakker:
Ni små grep til matpakken
- Kutt opp grønnsaker og frukt til å ha med i matboksen. Prøv for eksempel agurk, paprika, gulrot, salat, epler eller bær
- Grove kornprodukter holder deg mett lenger. Velg derfor grove brødskiver, rundstykker, chapati, pitabrød, knekkebrød eller liknende
- Det er mye sunt pålegg å velge mellom, som fisk, kalkun, kylling og annet magert kjøttpålegg, ost og egg. Velg det du liker, og se gjerne etter Nøkkelhullet! Frukt og grønnsaker kan også være pålegg
- Problemer med klissete pålegg? Bruk gjerne sandwich, pita eller lefser
- Lag en salat, gjerne dagen før og ta med i en boks
- Rester fra middagen kan fint være skolemat dagen etter
- Husk å drikke! Lettmelk, ekstra lett lettmelk og skummet melk er godt følge til matpakken
- Lyst på kaldt vann? Fyll opp en flaske med 1/3 vann, frys ned og hell på mer vann neste morgen
- Dårlig tid om morgenen? Lag matpakken kvelden før, og sett den i kjøleskapet til dagen etter.
Les mer om sunn mat til barn på Helsenorge.no og få tips til å gjøre matpakken uimotståelig på matportalen.no