Suppeskål på fjøl

TINE satser på mat og drikke i apotek for syke og eldre

I disse dager monteres kjøledisker i apoteker i Østfold og produktserien E+® fra TINE tilbys for første gang utenfor sykehus og sykehjem. E+ er mat og drikke utviklet med tanke på de som trenger litt ekstra for å bevare styrken.

Med denne testlanseringen henvender både apotekene og TINE seg til en ny, stor og voksende målgruppe som har utfordringer med å dekke kroppens behov for næring.

Resultatet av en omfattende satsning for TINE

TINE har jobbet i mange år med å utvikle E+ i tett samarbeid med målgruppene. Utviklingsprosjektet har fått støtte fra Innovasjon Norge, og TINE har lagt mye ressurser i å skreddersy produktene slik at de kan friste når appetitten ikke er på topp og gi et supplement av viktige næringsstoffer. Prosjektet har resultert i en hel serie med produkter som kan gjøre det lettere å få til flere, små påfyll i løpet av dagen. Produktene er egnet som et supplement til det vanlige kostholdet, og vil være en god kilde til næringsstoffer det lett kan bli for lite av når matinntaket er lavt og man føler at man taper krefter. E+ gir proteiner som bidrar til å bevare musklene og skjelettet. Vitamin C og D er tilsatt i de fleste E+-produktene og bidrar til å opprettholde normal immunfunksjon. Produktene har et naturlig innhold av kalsium fra melk som er viktig for å vedlikeholde normal beinhelse.


«Alle» kjenner noen som kan ha nytte av E+®

Underernæring er et stort og skjult samfunnsproblem som er mye mer utbredt enn det de fleste er klar over. Forekomsten er høyest i sykehus og sykehjem, men de fleste som er i risiko for underernæring bor faktisk hjemme. I Danmark har man anslått at så mye som 15% av eldre over 75 år ikke får dekket kroppens behov for næring via kosten og er i risiko for undernæring. Når eldre og syke spiser mindre enn kroppen har behov for tapes ikke bare kroppsvekten, men man får også svekket muskelstyrke, immunforsvar og evne til restitusjon etter sykdom. Ofte er det enkle grep i kostholdet som kan gi stor effekt på matinntaket. Det gjelder blant annet å spise ofte og finne noe som frister og som gir god næring.


Håper at eldre og syke finner frem til produktene

- Vi håper at E+ virkelig kan bidra til å gjøre det enklere å bevare styrken for syke og eldre som har utfordringer med å få i seg nok næring. Vi har fått fantastiske tilbakemeldinger på smakene, og designet på pakkene er utviklet med viktige innspill fra målgruppene, forteller Marianne Hope Abel, ernæringsrådgiver i TINEs senter for forskning og utvikling. - De ønsket seg et design som utstråler energi og friskhet, ikke noe som likner på medisinmat eller noe som ser ut som usunne desserter. Nå blir det spennende å se om produktene faller i smak og om de som trenger det finner frem til E+. Det er en utfordring at det er for lite kunnskap om underernæring i befolkningen. Men vi ser at kunnskapen er på vei opp, og vi har stor tro på dette konseptet. Det er ganske unikt, også i verdenssammenheng.

Her får du kjøpt E+®:


Les mer om produktene på TINE handel sine nettsider.