
TINE kåret til Norges mest bærekraftige selskap
Den ferske konsernsjefen er stolt og ydmyk over at det norske folk setter pris på TINEs bærekraftsarbeid, og påpeker at en slik utmerkelse gir økt ansvar og motivasjon. - Vi har fortsatt mye ugjort. Vår visjon er at TINEs verdikjede skal fjerne mer klimagasser enn den slipper ut. Det langsiktige målet er at TINE skal bli klimapositive, sier konsernsjef Gunnar Hovland.
Sustainable Brand Index er Nordens største undersøkelse om bærekraft.
5 av grunnene til at TINE gikk til topps:
100 % fornybare melkekartonger - også korken!
Melkekartongen er primært laget av tre, et fornybar og naturlig materiale. Den har også et tynt plastlag, bioplast, for å beskytte kartongen mot fukt. Denne plasten er fornybar og kommer fra ressurser som ellers ville gått til avfall, for eksempel avfallsstoffer fra sukkerrør.
Resultatet er melkekartonger av samme kvalitet, men som er bedre for miljøet. Dette gir lavere klimapåvirkning enn tradisjonelle kartonger og bidrar til mer bærekraftig bruk av jordas ressurser.

TINE-biler på klimavennlig biogass fra kumøkk
TINE er første matprodusent i Europa som tar i bruk kumøkkbasert biogass. Klimaprogrammet KUKRAFT skal gi verdens mest bærekraftige mattransport med klimavennlig biogass fra kumøkk. De 200 000 norske melkekyrne som leverer til TINE, blir det viktigste bidraget for å nå målet. Det gjør melkeglasset mer klimavennlig.
Blant verdens friskeste kyr
TINEs 10 000 melkebønder tar dyrevelferd og dyrehelse på alvor. God dyrehelse er bra for klimaregnskapet fordi friske dyr produserer mer og bedre melk. Norge ligger også helt i verdenstoppen når det gjelder minst bruk av antibiotika og god melkekvalitet.
Reduksjon av matsvinn
TINE jobber for å redusere matavfall har i løpet av 2018 redusert eget matsvinn med 16 prosent. I 2018 endret TINE merkingen på produkter til «Best før, ofte god etter», med en oppfordring til forbruker om å ikke kaste mat kun basert på «Best før»-datoen.
TINE har siden 2013 samarbeidet med Matsentralen og bidro i 2017 til at 267 tonn mat kom vanskeligstilte til gode. Dette er fullverdig mat som av ulike årsaker ikke kan selges i tradisjonelle kanaler.
Kombikua - en av landbrukets miljøhelter
NRF, norskt rødt fe, er avlet frem for å produsere både melk og kjøtt, i motsetning til de fleste andre raser som gjør det ene - eller det andre. På grunn av færre kyr har metangassutslippene fra landbruket gått ned med 33 prosent, bare siden 1990. Færre kyr betyr også at norsk melk produseres over dobbelt så miljøvennlig som det internasjonale snittet.