Hjemmelaget tomatsaus

Hjemmelaget tomatsaus

4
50
Enkel45 min
Med en perfekt tomatsaus på repertoaret har du mange muligheter for gode måltider. Tomatsaus er fast ingrediens i italienske retter som pasta og pizza, i pølsegryte og til kjøttboller. Den kan selvfølgelig brukes i utallige andre retter også.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    løk
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 1 ts
  • 800 g
    hermetiserte plommetomater
  • 3 ss
    balsamicoeddik
  • 2 ss
    hakket frisk basilikum
  • 1 ts
    sukker
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 ½ ss
    tomatpuré

Slik gjør du det

  1. 1

    Finhakk løk og hvitløk og fres mykt i smør i en kjele. Tilsett tomatpuré og fres videre i ett minutt.

  2. 2

    Ha i tomater, eddik, basilikum, sukker, salt og pepper og la småkoke i ca. 40 minutter. Rør underveis. Tomatene vil knuses ettersom de koker. Smak til med salt og pepper.

    Tips

    Kjør sausen glatt med stavmikser om du ønsker en finere konsistens.

Tips

Jo lengre sausen koker, jo mer smaksrik og fyldig blir den. En god tomatsaus kan godt fryses til bruk senere.

Del denne oppskriften: